X

Ook EMX Powertrain doet mee met de FIM E-Xplorer World Cup

EMX Powertrain verschijnt aan de start van het eerste seizoen van FIM E-Xplorer World Cup, schouder aan schouder met andere topmerken en fabrikanten. De opgedane ervaringen in de nieuwe raceklasse wil EMX Powertrain gebruiken om de volgende generatie schone, elektrische motorfietsen verder ontwikkelen en aan de wereld te tonen.

E-Xplorer oprichter en CEO, Valentin Guyonnet: “EMX Powertrain was één van de eerste OEMs die contact opnam toen we de FIM E-Xplorer World Cup in de zomer van 2021 aankondigde. EMX Powertrain’s oprichter Elmar Dohms heeft benijdenswaardig veel ervaring met elektrische aandrijving en motorcross. Het is fascinerend om de resultaten van EMX Powertrain te zien en ik zie deze serie graag hun technologie verder op weg helpen. Ik kijk er enorm naar uit om EMX Powertrain met zoveel andere grote fabrikant aan de start te zien staan in de herfst van 2022.”

EMX Powertrain oprichter, Elmar Dohms: “EMX Powertrain is trots om opgenomen te worden als officiële fabrikant in de FIM E-Xplorer World Cup. Ik wil Valentin en zijn team graag feliciteren met hun enorme toewijding aan de elektrische motorsport. We zijn blij dat we deel uit mogen maken van hun reis richting de start deze herfst. Wij zijn ervan overtuigd dat dit kampioenschap van grote waarde is voor de huidige en toekomstige ontwikkelingen bij EMX Powertrain.”

Over FIM E-Xplorer World Cup

De FIM E-Xplorer World Cup is een volledige elektrische internationale motorraceklasse die op verschillende terreinen wordt verreden. De nieuwe serie verenigt competitief racen en technische innovatie met duurzaamheid, avontuur en verkenning. Gesteund door de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) en pioniers als Alejandro Agag en Eric Peronnard, bouwt de serie voort op de toenemende vraag naar elektrische motorsport.

De EMX-PRO uit Nederland

Het eerste seizoen van de FIM E-Xplorer World Cup gaat in Q3 van 2022 van start en bestaat uit drie evenementen die zowel in stedelijke als meer landelijke omgevingen plaatsvinden. Tien teams met twee rijders, één mannelijk en één vrouwelijk, nemen het tegen elkaar op in een mix van proeven en duels, bedoeld om fans aan te moedigen de buitenwereld te verkennen met technologisch vooruitstrevende motoren, gebouwd door de grootste motorfietsfabrikanten van de wereld.

Over EMX Powertrain

EMX Powertrain werd in 2018 opgericht als technologische samenwerking met de steun van Yamaha Motor Europe N.V. en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Sindsdien groeide EMX Powertrain door tot producent van elektrische aandrijflijnen met als hoogtepunt de ontwikkeling van de EMX Pro, het eerste elektrische motorcross prototype van het bedrijf dat zijn visie van EMX Powertrain belichaamd en antwoord biedt op de vraag naar een schone en stille crossmotor.