Opener Belgisch motorcross seizoen komt eraan

Opener Belgisch motorcross seizoen komt eraan
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De eerste Belgische motorcross van het seizoen 2022 wordt verreden op zaterdag (Jeugd) en zondag 6 maart 2022 op de GP-omloop van de Heeserbergen in Lommel.  Het is de eerste van zes wedstrijden tellende voor  het Belgisch kampioenschap én voor het Vlaams Kampioenschap.

Zowat alle Belgische vergunninghouders kunnen deelnemen onder dekking van hun  licentie. Voor de KNMV-rijders kan Lommel de perfecte aanloop zijn voor de Dutch Masters, die een week later in Arnhem worden gereden. Zoals vorig seizoen kan er vooraf worden ingeschreven via https://motoinside.app

Het programma op zaterdag werd lichtjes gewijzigd waarbij er voor de klasse 65cc kleine wielen een aparte tijdstraining en aparte wedstrijdreeksen wordt voorzien. De rijders die met een 65cc machine met grote wielen rijden zullen samen rijden met de Nieuwelingen 85cc. Voor de opmaak van het Belgisch kampioenschap 65cc zal er een gecombineerd (scratch) klassement worden opgesteld waarbij de rijders de punten behaald in hun wedstrijdreeksen krijgen toegekend.

Alle rijders in het bezit van een motorcross vergunning Europe Open, een nationale motorcross vergunning van Motorsport Vlaanderen of van FMWB (AMPL), of rijders met een geldige buitenlandse vergunning kunnen in Lommel deelnemen en krijgen punten voor het Belgisch kampioenschap.

Als gevolg van een samenwerkingsakkoord met FAM Vlaanderen, kunnen rijders in het bezit van een VJMO/MCLB of VMCF vergunning ook aan deze wedstrijd deelnemen maar buiten kampioenschap. Omdat zij op 5 en 6 maart geen wedstrijd van hun federatie hebben, kan dit op eenvoudig vertoon van hun vergunning. Hetzelfde geldt voor FPCNA vergunninghouders.

Regionale vergunninghouders van Motorsport Vlaanderen (MC Lille) kunnen deelnemen mits betaling van een toeslag ter plaatse. Tenslotte kunnen niet-vergunninghouders ter plaatse een dagvergunning onderschrijven. Het Bijzonder reglement en volledige wedstrijdprogramma kan je hier raadplegen: wedstrijdinfo Motocross Lommel 5-6/03/2022

LEES MEER  Mikkel Haarup en Camden McLellan over hun wedstrijd in Loket

Afspraak voor alle motorcrossliefhebbers op 5 en 6 maart in Lommel!

Uw reacties

Ook te lezen