X

Pauls Jonass mist start van het seizoen

Het Standing Construct Husqvarna Factory Racing team zal naar de eerste wedstrijd van 2022 afreizen zonder Pauls Jonass. Die onderging eerder deze week een operatie nadat hij tijdens de wintermaanden kampte met peesontsteking in zijn arm.

Jonass werd maandag in het Belgische Herentals geopereerd en zal op 06 maart tijdens de tweede wedstrijd in Italië opnieuw aan de start verschijnen. Het was een zeer succesvolle ingreep die tien dagen herstel vereist. Jonass zal dan terug op zijn FC 450 stappen en beginnen trainen met het Standing Construct Husqvarna Factory Racing team. Brian Bogers zal de enige rijder zijn onder de luifel van Standing Construct Husqvarna Factory Racing tijdens de openingsmanche van motocross wereldkampioenschap dit weekend in Matterley Basin.

Tim Mathys (Standing Construct Husqvarna Factory Racing Team Manager): “Pauls kreeg een peesontsteking in zijn onderarm tijdens het testen in januari. We hebben onmiddellijk de specialisten geraadpleegd, die ervan overtuigd waren dat rust het probleem zou oplossen. Helaas werd de peesontsteking erger en was een operatie nodig om de arm te genezen. We planden de operatie voor de maandag na de MXGP van Matterley Basin. Er was een vrij weekend tussen Matterley Basin en Mantova, voor het uitstel, dus de hoop was dat hij geen Grand Prix zou missen. Het plan werd verpest toen de openingsronde een week werd uitgesteld. Hoewel we teleurgesteld zijn dat Pauls dit weekend niet kan racen, is het een lang seizoen en onze doelen blijven dezelfde.”