X

Herlings in actie tijdens Pro Motocross in Nederweert

Recent was het WK motorcross in shock toen de Nederlandse Motorcross Grand Prix in Oss van de kalender gehaald wegens organisatorische problemen. Lang bleef het onduidelijk of er een alternatieve datum of organisator zou komen. Dat bleef uit. Toch kunnen de fans onze eigen Jeffrey Herlings en andere WK toppers zien schitteren tijdens de allereerste Pro Motocross in Nederweert op 30 & 31 juli aanstaande.

Organisator Jean-Paul Maas is in zijn nopjes met dit geweldige nieuws en blikt vooruit: ‘De prestaties van Jeffrey zijn al jaren lang uniek in zowel het WK als in het prestigieuze Amerikaanse kampioenschap. Hij is wat Max Verstappen is voor de Formule 1. Gaat altijd vol voor de winst, is nooit bang, en een genot om te zien rijden. Om de regerend wereldkampioen nu alsnog op eigen bodem in actie te kunnen zien is geweldig voor de Nederlandse fans, onze regio en de club in Nederweert’.

Het gehele programma én tickets tegen het gereduceerde voorverkoop-tarief vindt u vanaf nu op www.livingfortheweekend.mx

Fris wedstrijd-concept:
De zogeheten ‘Pro Motocross’ biedt naast de 450cc klasse ook plek aan de andere reguliere categorieën. Mede door het aantrekkelijke prijzengeldschema (Details in Moto Inside App) begint ook de 250cc klasse nu al vorm te krijgen met onder andere namen als Tim Edberg, Ivano Van Erp, Lucas en Sacha Coenen, Joël Rizzi en Romano Aspers. Ook ‘local’ Raf Meuwissen die goed presteert in het Europees Kampioenschap probeert zijn agenda op deze wedstrijd af te stemmen. Cas Valk, EK-leider in de 125cc, zei reeds toe voor deze speciale wedstrijd en in de 50cc, 65cc, 85cc,én Damesklasse loopt het ook al aardig vol.

Anders dan aan de reguliere motorcross wedstrijden zijn de races korter en starten er telkens maximaal 20 rijders in plaats van de gebruikelijke 40. Middels een Knock-Out systeem moeten de rijders in de top-10 finishen om door te mogen naar de Finale. Zo gaat het niet alleen in de voorhoede maar ook in het midden van het veld spannend blijven tot aan de finish. Uiteraard ligt het gloednieuwe circuit, gebouwd door specialist Freddy Verherstraeten, er tijdens deze wedstrijd in topvorm bij. Het mooie aan de accommodatie in Nederweert is dat het circuit vanuit elke hoek geheel overzichtelijk is voor het publiek.

Zie hier een geanimeerde ronde over het circuit incl. de uitleg van het wedstrijd-concept: HIER

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RayArcherPhoto