X

VIDEO: Tom Vialle en zijn nare crash

Het MXGP circus trok naar het golvende en ondiepe zand van het Tazio Nuvolari Circuit in Mantova voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Red Bull KTM Factory Racing rijder Tom Vialle pakte er zijn derde top drie finish van het jaar maar leverde in de tweede reeks een ongeziene crash af.

Vialle eindigde als 2e in de eerste MX2 manche in Italië maar crasht in manche twee en verdwijnt daarmee uit de kop van het klassement. De Fransman staat nu op de 4de plaats. De crash op de jump was erg spectaculair.

De Fransman, die vorige week in Groot-Brittannië nog als tweede eindigde, pakte op zaterdag de tweede plaats in de kwalificatieheat en gebruikte het vermogen van zijn motor vervolgens om op zondag twee goede starts te maken. Vialle had geen antwoord op de snelheid van Jago Geerts in de eerste race, maar ging aan de leiding in de tweede tot een fout bij de afsprong van de jump hem terugdrong in het klassement.

Vialle werd over de complete lengte van de jump gekatapulteerd maar dan zonder zijn KTM. De erg spectaculaire crash liep echter goed af. Vialle kon zijn weg vervolgen zonder lichamelijke ongemakken en defecten aan de motor. Hij wist nog als 21e te finishen.