VLM Lommel: Sven van der Mierden regelmatigste

VLM Lommel: Sven van der Mierden regelmatigste
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De VLM/BK opener in Lommel kon rekenen op ’n mooi deelnemersveld. Thuisrijder Yentel Martens (JM Honda Racing) domineerde de eerste manche maar viel uit in de herneming. Eindwinnaar Sven van der Mierden (JHMX Service GasGas) moest in de tweede reeks de duimen leggen voor Micha-Boy De waal maar had  aan twee tweede plaatsen genoeg voor de eindzege!

Al tijdens de tijdstraining werd duidelijk dat de Nederlandse delegatie niet voor een figurantenrol was afgezakt naar de Heeserbergen. Micha Boy De Waal pakte overtuigend de pole voor Freek van der Vlist en Sven van Der Mierden. Yentel Martens kwam tot de vierde tijd.


Diezelfde Martens maakte er in de eerste reeks echter een one-man show van. Y-Mart zat meteen vooraan en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit. Ook De Wael en Van der Vlist waren goed weg maar vielen al snel uit.  Van der Mierden -als zevende gestart, kwam zo na drie ronden op P2. Ondertussen was de spreekwoordelijke vogel in de persoon van Yentel Martens al lang gevlogen. Uiteindelijk zou hij met meer dan 36 seconden voorsprong winnen voor Van der Mierden, de Duitser Stefan Ekerhold en VLM kampien Jens Van Meer was best of the rest. Kay Ebben was slecht gestart maar sleepte alsnog een mooie 5de plek uit de brand .

Bij de start van de tweede reeks liep het al meteen fout voor o.a. Van Meer, Bielen, Leerkes en Vermijl die gevallen waren. Martens zat dan al weer op kop en leek op weg naar een herhaling van reeks één. Mechanische pech besliste er weliswaar anders over. De Wael kreeg zo de leiding in de schoot geworpen. Toen de Pol Motors rijder in de fout ging, mocht Van der Mierden overnemen maar toch herstelde De Wael prima na zijn val en boekte zo een mooie zege na een spannend slot. Opnieuw was Ekerold (foto onder) derde voor Van der Vlist. Ebben mocht dankzij een tweede top-5 notering naar het eindpodium. Cedric Grobben werd de beste Belg.

LEES MEER  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel


Alle resultaten van de VLM cross in Lommel vindt je hier.

Resultaten VLM Lommel

Inters 500 Race 1

 1. Yentel Martens 2. Sven Van der Mierden, 3. Stefan Ekerold, 4. Jens Van Meer, 5. Kay Ebben, 6. Thomas Vermijl, 7. Arno Van Mieghem, 8. Glenn Bielen, 9. Rene Rannikko, 10. Cameron Durow,  11. Jordi Van Mieghem, 12. Nick Leerkes, 13. Cedric Grobben, 14. Joshua van der Linden, 15. Nolan Cordens, 16. Kevin Van Geldorp, 17. Mike Vanderstraeten, 18. Jorn Weeren, 19. Jens Bogaerts, 20. Jordy Van Orsouw

Inters 500 Race 2

 1. Micha-Boy De Waal, 2. Sven Van der Mierden, 3. Stefan Ekerold, 4. Freek van der Vlist, 5. Kay Ebben, 6. Cedric Grobben, 7. Jordi Van Mieghem, 8. Rene Rannikko, 9. Joshua van der Linden, 10. Arno Van Mieghem, 11. Nick Leerkes, 12. Cameron Durow, 13. Mike Vanderstraeten, 14. Jorn Weeren, 15. Nolan Cordens, 16. Jordy Van Orsouw, 17. Kevin Van Dam, 18. Jens Bogaerts, 19. Tim Münchhofen, 20. Tom Cuyvers

Eindstand Inters 500cc

 1. Svan van der Mierden 44, 2. Stefan Ekerold 40, 3. Kay Ebben 32, 4. Micha-Boy De Waal 25, 5. Rene Rannikko 25, 6. Arno Van Mieghem 25, 7. Yentel Martens 25, 8. Jordi Van Mieghem 24, 9. Cedric Grobben 23, 10. Cameron Durow 20, 11. Joshua van der Linden 19, 12. Nick Leerkes, 13. Jens Van Meer 18, 14. Freek van der Vlist 18, 15. Thomas Vermijl 15, 16. Glenn Bielen 13, 17. Mike Vanderstraeten 12, 18. Nolan Cordens 12, 19. Jorn Weeren 10, 20. Jordy Van Orsouw 6

Inters 250 Race 1

 1. Damiaen Wedage, 2. Brent Aerden, 3. Jayden Schmidt, 4. Marnick Lagrou, 5. Thallon Caspermans, 6.  7. Rick Bouman, 8. Mirco Ten Kate, 9. Eliel Lehtinen, 10. Robbe Daniëls,  11. Rick Bouman, 12. Michael Bruyninckx, 13. Jake Sheridan, 14. Erez Melman, 15.  16. Dailey Vandekettery, 17. Lotte Vandrunen, 18. Kevin Schellens, 19. Bart Janssens, 20. Gille Giel
LEES MEER  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

Inters 250 Race 2

 1. Brent Aerden, 2. Dieter Vromans 3. Damiaen Wedage, 4. Marnick Lagrou, 5. Rob Van De Veerdonk, 6. Eliel Lehtinen, 7. Dieter Vromans, 8. Mirco Ten Kate, 9. Kristof Scheynen, 10. Robbe Daniëls,  11. Rick Bouman, 12. Lotte Vandrunen, 13. Michael Bruyninckx, 14. Kristof Scheynen, 15. Erez Melman, 16. Kevin Schellens, 17. Didier Van Kasteren, 18. Dailey Vandekettery, 19. Brian Maes, 20. Dominik Grau

Eindstand Inters 250cc

 1. Brent Aerden 47, 2. Damiaen Wedage 45, Dieter Vromans 36, 4. Marnick Lagrou 36, 5. Eliel Lehtinen 27, 6. Mirco Ten Kate 26, 7. Rick Bouman 25, 8. Rob Van De Veerdonk 22, 9. Jake Sheridan 22,  10. Robbe Daniëls 22,  11. Jayden Schmidt 20,  12. Kristof Scheynen 19, 13. Michael Bruyninckx 17, 14. Thallon Caspermans 16, 15. Lotte Vandrunen 13, 16. Erez Melman 13, 17. Bart Janssens 12, 18. Kevin Schellens 8, 19. Dailey Vandekettery 8, 20. Didier Van Kasteren 4

Tekst: Redactie
Foto’s: 
shotbyBavo, Rendel Baetens

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  Tijdens de laatste voorbereidingen op de MXGP of Flanders eerder vandaag, gooide Tom Henderikx zijn drone de lucht in. Hieronder zie je de baan van de Heeserbergen in Lommel in …
 • Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Tijdens de openings-Grand Prix in Argeninie brak Jago Geerts zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen. Er volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie. Eerder deze week kreeg hij groen licht van …
 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …