Forkner wint terwijl Jett Lawrence de titel pakt

Forkner wint terwijl Jett Lawrence de titel pakt
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Met nog een wedstrijd te gaan is Jett Lawrence al zeker van de titel in het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX East Coast. In Foxborough werd de Honda-rijder tweede achter Austin Forkner en daarmee is de Australier zeker van de titel. Naast Forkner en Lawrence stond Pierce Brown op het podium, de GasGas-rijder leek zijn eerste overwinning te kunnen vieren maar in de slotfase moest hij buigen voor de hoofdrolspelers.

In het Gillette Stadium pakt Cullin Park de beste start voor Brown, Jordon Smith, Joshua Varize en RJ Hampshire. Deze laatste wist zich via de laatste kans te plaatsen voor de finale en hij is de enige rijder die Lawrence van de titel kan houden, Dezelfde Lawrence is niet goed aan de finale begonnen, de 18-jarige crosser komt als elfde uit de eerste bocht. In de tweede ronden neemt Brown de leiding over van Park die vervolgens verder terug zakt in het geweld. Lawrence heeft zich inmiddels de top vijf ingewerkt terwijl Hampshire de tweede plaats in handen krijgt op vijf seconden van de leider. Met nog tien minuten te gaan neemt Lawrence de vierde plaats over van Park en hij kijkt Forkner in de rug. De druk op leider Brown wordt steeds zwaarder want Hampshire heeft zijn achterstand helemaal weggewerkt. Met nog minder dan vijf minuten op de klok maar leider Brown een foutje en Hampshire raakt zijn voorganger en gaat onderuit. Lawrence volgt Forkner maar deze lijkt te versnellen om het feestje van Brown te verstoren. Met succes want drie ronden voor het einde neemt Forkner de leiding over en hij wint voor Lawrence die nog een sterke slotfase heeft. Brown wordt derde voor Mitchell Oldenburg en Kyle Chisholm.

Volgende week gaat de WestCoast verder in Denver en een week later is de grote finale in Salt Lake City

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #8; Foxborough, USA:
1. Austin Forkner USA Kawasaki
2. Jett Lawrence Aus Honda
3. Pierce Brown USA GasGas
4. Mitchell Oldenburg USA Honda
5. Kyle Chisholm USA Yamaha
6. RJ Hampshire USA Husqvarna
7. Enzo Lopez Bra Yamaha
8. Joshua Varize USA Husqvarna
9. Cullin Park USA Honda
10. Jace Owen USA Yamaha

Tussenstand 250SX EastCoast na 8 van 9 wedstrijden:
1. Jett Lawrence Aus Honda 192
2. RJ Hampshire USA Husqvarna 139
3. Pierce Brown USA GasGas 128
4. Mitchell Oldenburg USA Honda 122
5. Enzo Lopes Bra Yamaha 116
6. Cameron McAdoo USA Kawasaki 114
7. Jordon Smith USA Honda 104
8. Jace Owen USA Yamaha 90
9. Austin Forkner USA Kawasaki 81
10. Derek Drake USA Suzuki 79

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE

Uw reacties

Ook te lezen