Jago Geerts wint eerste reeks in Maggiora, Everts knap vierde

Jago Geerts wint eerste reeks in Maggiora, Everts knap vierde
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het lichtjes legendarische Maggiora Park is dit weekend het decor van de 7de wedstrijd van het wereldkampioenschap motorcross. De eerste reeks MX2 werd zonet gereden en die werd gewonnen door Jago Geerts. Een geweldig op dreef zijnde Liam Everts scoorde een heel erg mooie vierde plaats.

De regen van vannacht zorgde voor een glibberig circuit en maar één echte droge lijn. De kopstart was voor Guadagnini maar al na een paar bochten kwam hij ten val en nam Tom Vialle, Thibault Benistant en Kevin Horgmo mee in de schermutselingen. Geerts trok dan naar de koppositie met Stephen Rubini en Kay De Wolf in zijn spoor. Vialle moest hernemen op plaats acht.

Liam Everts kwam heel erg goed uit de startblokken en kwam na een ronde als zesde voorbij. Dan crashten Kay De Wolf en Kay Karssemakers waardoor Everts twee plaatsjes opschoof en plotseling op P4 rond reed. Guadagnini had zijn dagje niet en schoof intussen nog twee maal tegen de Italiaanse vlakte en verdween zo naar de achterhoede. Hij gaf op en zocht teleurgesteld de pits op.

Na een klein foutje van Everts kon De Wolf weer een plekje opschuiven. Everts reed dan nog altijd op een voortreffelijke vijfde stek rond.  Maar dan verloor Kay De Wolf de controle op een jump zodat hij tegen de flank crashte en Liam Everts weer op P4 kwam te liggen. Daarna kreeg hij Tom Vialle in zijn wiel. Met nog drie ronden te gaan moest de Diga Procross KTM-rijder op zijn tanden bijten om zijn plaats niet te verliezen aan de Fransman.

LEES MEER  Dex Kooiker na crash geopereerd in Letland

Jago Geerts bleef foutloos op de verraderlijke omloop en kon een veilige voorsprong behouden op Rubini en Isak Gifting. Een fantastische Liam Everts liet zien uit welk hout hij gesneden is en scoorde een knappe vierde plaats in deze eerste reeks.

MX2 race 1

1. Jago Geerts (BEL, Yamaha), 34:21.361; 2. Stephen Rubini (FRA, Honda), +0:09.035; 3. Isak Gifting (SWE, KTM), +0:21.906; 4. Liam Everts (BEL, KTM), +0:25.604; 5. Tom Vialle (FRA, KTM), +0:28.005; 6. Simon Laengenfelder (GER, GASGAS), +0:41.030; 7. Mikkel Haarup (DEN, Kawasaki), +0:42.637; 8. Tom Guyon (FRA, KTM), +0:46.328; 9. Kay de Wolf (NED, Husqvarna), +0:48.170; 10. Andrea Adamo (ITA, GASGAS), +0:49.999; 11. Kay Karssemakers (NED, KTM), +1:12.147; 12. Kevin Horgmo (NOR, Kawasaki), +1:15.880; 13. Jakub Teresak (CZE, KTM), +1:19.258; 14. Valerio Lata (ITA, KTM), +1:20.300; 15. Thibault Benistant (FRA, Yamaha), +1:22.885; 16. Kevin Brumann (SUI, Yamaha), +1:43.232; 17. Samuel Nilsson (ESP, KTM), +1:51.939; 18. Hakon Fredriksen (NOR, Honda), -1 lap(s); 19. Jan Pancar (SLO, KTM), -1 lap(s); 20. Leopold Ambjörnson (SWE, Husqvarna), -1 lap(s); 21. Petr Polak (CZE, Honda), -1 lap(s); 22. Joel Rizzi (GBR, Yamaha), -1 lap(s); 23. Florent Lambillon (BEL, Suzuki), -11 lap(s); 24. Mattia Guadagnini (ITA, GASGAS), -12 lap(s); 25. Daniel Gimm (ITA, Honda), -17 lap(s);

Tekst: Danny Hermans

Uw reacties

Ook te lezen

 • Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Op 13-14 juli 2024 zal het FIM Junior World Championship worden verreden op het circuit van Heerde. Het Team Nederland heeft maarliefst 17 rijders geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijd …
 • VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  Deze aflevering speelt zich af in Agueda en bevat een diepgaande analyse met de Sloveense rijders Tim Gajser en Jan Pancar. Ze laten de verschillende benaderingen van motorcross zien, van …
 • Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Eind vorig jaar kwam Edgar Canet-Ardevol in aanraking met de rally sport. De Spanjaard kwam jaren voor het RFME Junior team uit in de motocross maar blessures gooide roet in …
 • Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Kaylee van Dam heeft afgelopen zondag volop geprofiteerd van de afwezigheid van Britt van der Werff. In Geldermalsen won Van Dam beide manches en pakte hiermee naast de dagoverwinning ook …