X

Preview MCLB: Alle ogen gericht op Gooik!

Dit weekend staan er drie MX wedstrijden geprogrammeerd in België. De meest in het oog springende is allicht de VJMO-MCLB die naar de Parel van het Pajottenland, meer bepaald Gooik trekt!

Het zal even slikken geweest zijn voor veel motorcrossliefhebbers toen ze zagen dat AMC Dworp niet op de BMB motorcrosskalender voor 2022 stond.


De club uit de Brusselse rand kon zich niet meer vinden in het beleid van Motorsport Vlaanderen en de Belgische Motorrijdersbond. Maar organiseren doen ze nog steeds en nu dus bij VJMO-MCLB. Die krijgen er met het “Hof te Wijngaard” circuit in Gooik, opnieuw een meeting in het Pajottenland bij.

GP omloop!

Wat meer is, de omloop die in 2017 voor het eerst in gebruik werd genomen is eigenlijk een GP-circuit (WK Zijspancross) en dus ook meer dan waardig om wedstrijden voor het MCLB-kampioenschap op te houden. De Inters 250/500 – B en Zijspannen A/B strijden in Gooik dan ook voor kampioenschapspunten. Naast de gebruikelijke MCLB-klassen staat er zondag ook een reeks voor Streek- & Vrijetijdsrijders op het programma. AMC Dworp dokterde zelfs een timing uit voor het geval deze reeks in twee gesplitst zou worden. 

Naast de vertrouwde MCLB-rijders zullen we in Gooik wellicht ook een aantal VMCF’ers achter het starthek zien verschijnen. De VMCF-wedstrijd in Munsterbilzen werd vorige week al afgelast en dankzij de samenwerking tussen MCLB en VMCF kunnen de rijders van die laatste federatie dit weekend dus in Gooik terecht.

Ook Ken De Dycker zal er in Gooik bij zijn.

Praktische info MX Gooik

Adres: Wijngaardbosstraat 1, 1755 Gooik

Klik hier voor de timing van zaterdag
Klik hier voor de timing van zondag

Foto: Peter Borremans & AMC Dworp