X

Rick Elzinga pakt opnieuw de dubbel

In Oldebroek wist Rick Elzinga beide manches te winnen, in Harfsen deed hij hetzelfde. De Yamaha-rijder won de derde wedstrijd van het KNMV Dutch Masters of Motocross voor Lucas Coenen (3-2). Het podium bij de HAMAC werd compleet gemaakt door Andrea Bonacorsi. De Italiaan uit het Hutten Metaal Yamaha Racing Team werd tweede en vijfde tijdens de manches en stond daarmee op het podium.

1e manche
De Ecomaxx Holeshot Award lijkt naar Dave Kooiker te gaan maar hij gaat voor de eerste bocht in de fout en komt ten val. Lucas Coenen neemt de beste start voor Elzinga, Sander Agard-Michelsen, Bonacorsi en Sacha Coenen. In de beginfase weet Bonacorsi de Noor van het JP Xtreme Xperience Team te passeren en even later volgt ook de kleine Coenen. Vooraan voert Elzinga de druk op bij leider Lucas Coenen en voor het ingaan van de derde ronde neemt de leider in de tussenstand de leiding in deze manche over. Bonacorsi weet na tien minuten de tweede plaats over te nemen en even lijkt er een duel te ontstaan tussen de Hutten Metaal Yamaha-rijders. Elzinga laat het echter niet zover komen en hij neemt een beslissende voorsprong. De crosser uit Zenderen wint voor zijn teamgenoot en Lucas Coenen. Na een pittig duel met Kjell Verbruggen weet Kay Karssemakers als vierde over de finish te komen. De crosser uit Boxtel krijgt in de slotfase nog druk van Sacha Coenen. De Belg is na bijna tien minuten ten val gekomen en hij zakt terug. De 15-jarige Husqvarna-rijder knokt echter tot aan de finishvlag en hij wordt nog vijfde.

2e manche
Terwijl vader Elzinga rustig een frietje eet valt het starthek voor de tweede manche en neemt Lucas Coenen de beste start. De Belg wint daarmee opnieuw de Ecomaxx Holeshot Award. Elzinga volgt de Belg en in de tweede bocht neemt hij al de leiding over. Karssemakers volgt op de derde plaats voor Kooiker en Verbruggen. In de tweede ronden weet Kooiker de derde plaats over te nemen van Karssemakers maar even later gaat de crosser uit Staphorst onderuit. Karssemakers neemt de derde plaats terug naar Sacha Coenen heeft andere plannen en weet na zo’n tien minuten de derde plaats over te nemen. Vooraan probeert Elzinga afstand te nemen maar de grote Coenen laat dat niet zomaar gebeuren. Bonacorsi komt de top vijf binnen en hij probeert de aansluiting te vinden bij Karssemakers maar die laat dat niet zomaar gebeuren. Na ruim 16 minuten wedstrijd komt de wedstrijdleiding met een rode vlag omdat er op het circuit een onveilig situatie is ontstaan. De top vijf wordt opgemaakt na tien ronden en Elzinga wint dus voor Lucas en Sacha Coenen.

Volgende keer:
De laatste wedstrijd van dit kampioenschap zal worden verreden op het circuit van Rhenen. De titels zullen worden vergeven op zaterdag 18 juni op het prachtige circuit Kwintelooyen tegen de Utrechtse heuvelrug.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc #3: Harfsen, NL:
Tijdtraining:

1. Sacha Coenen B Husqvarna 1:33,923
2. Rick Elzinga NL Yamaha 1:33,992
3. Dave Kooiker NL Yamaha 1:34,961
4. Kay Karssemakers NL KTM 1:34,985
5. Andrea Bonacorsi I Yamaha 1:35,726

1e manche
1. Rick Elzinga NL Yamaha
2. Andrea Bonacorsi I Yamaha
3. Lucas Coenen B Husqvarna
4. Kay Karssemakers NL KTM
5. Sacha Coenen B Husqvarna

2e manche
1. Rick Elzinga NL Yamaha
2. Lucas Coenen B Husqvarna
3. Sacha Coenen B Husqvarna
4. Kay Karssemakers NL KTM
5. Andrea Bonacorsi I Yamaha

Dagklassement:
1. Rick Elzinga NL Yamaha 1-1
2. Lucas Coenen B Husqvarna 3-2
3. Andrea Bonacorsi I Yamaha 2-5
4. Sacha Coenen B Husqvarna 5-3
5. Kay Karssemakers NL KTM 4-4

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1. Rick Elzinga NL Yamaha 94
2. Lucas Coenen B Husqvarna 87
3. Glen Meier DK KTM 60
4. Jago Geerts B Yamaha 50
5. Scott Smulders NL Husqvarna 48

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvanderSpank