X

Vlaeymans is Maessen de baas in Rhenen

Op het circuit “Kwintelooyen’ heeft Jan Vlaeymans de vijfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. Dankzij een tweede en eerste plaats neemt hij de dagzege mee naar huis voor Joe Maessen (1-2) en Rick Haverdil (foto) werd beide manches derde. In de tussenstand geen veranderingen, Maessen heeft zes punten voorsprong op Vlaeymans.

Eerste manche
In de trainingen is Maessen de snelste man en hij neemt ook de beste start tijdens de eerste manche. Haverdil volgt en hij neemt in de eerste ronde te leiding over. Sem Ende volgt op de tweede plaats voor de Belg Vlaeymans. Na even het tempo te hebben bepaald wordt Haverdil gepasseerd door Maessen en neemt Vlaeymans de derde plaats over van Ende. De achterstand van Vlaeymans op Haverdil wordt snel weggewerkt door de Yamaha-rijder en hij passeert de CRQF-rijder. Maessen heeft de leiding maar Vlaeymans komt steeds iets dichterbij. De Limburger ziet het gevaar en weet de leiding tot aan de finish vast te houden. Vlaeymans wordt tweede voor Haveril. Ricardo Phoelich is buiten de top tien aan de wedstrijd begonnen maar hij werkt zich op naar de vierde plaats. Deze gaat even verloren aan Marc de Vries maar in de laatste ronde komt Phoelich terug en hij wordt alsnog vierde voor De Vries.

Tweede manche
Ook de tweede manche neemt Maessen de beste start voor Haverdil. Deze komt al snel onderdruk te staan van Vlaeymans en Haverdil moet plaats maken. Vervolgens Weet Vlaeymans zijn achterstand op Maessen helemaal goed te maken en nog nipt in de eerste helft van de wedstrijd neemt hij de leiding over. Maessen kan het tempo niet volgen en wordt op acht seconden van de winnaar tweede. Haverdil is ook nu goed voor de derde plaats nu gevolgd door Ruben van Lith en Phoelich komt nu als vijfde over de finish.

Op eerste Pinksterdag gaat het kampioenschap verder, dat zal gebeuren op circuit “De Vennebulten” in Varsseveld.

Uitslagen KNMV ONK Quads #5; Rhenen, NL:
1e manche
1. Joe Maessen NL Yamaha
2. Jan Vlaeymans B Yamaha
3. Rick Haverdil NL CRQF
4. Ricardo Phoelich NL W-Tec
5. Marc de Vries NL Yamaha

2e manche
1. Jan Vlaeymans B Yamaha
2. Joe Maessen NL Yamaha
3. Rick Haverdil NL CRQF
4. Ruben van Lith NL W-Tec
5. Ricardo Phoelich NL W-Tec

Dagklassement:
1. Jan Vlaeymans B Yamaha 2-1
2. Joe Maessen NL Yamaha 1-2
3. Rick Haverdil NL CRQF 3-3
4. Ricardo Phoelich NL Wtec 4-5
5. Ruben van Lith NL W-Tec 7-4

Tussenstand ONK quads:
1. Joe Maessen NL Yamaha 219
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 213
3. Ricardo Phoelich NL Wtec 178
4. Rick Haverdil NL CRQF 156
5. Marc de Vries NL Yamaha 148

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Orangehat