X

Voorbeschouwing MX OLH Hemelvaart

Twee afspraken op de Belgische motorcrosskalenders op Hemelvaartsdag! De VMCF rijdt in het Nederlandse Axel en de AMPL in Daverdisse.

VMCF – RES Axel

Met de trip naar Axel, nu donderdag 26 mei, houdt de VMCF een oude traditie in stand. Een traditie die wil dat een Belgische federatie komt crossen op het RES-circuit. Lang was die rol weggelegd voor de Belgische Motorrijdersbond, die via de onvermoeibare Walter Haentjens tientallen ronden voor het JRT-kampioenschap organiseerde op de zanderige baan ten westen van het Zeeuws-Vlaamse dorp. 

Alle nuttige informatie over de ronde in Axel vind je via deze link: https://vmcf.be/blog/axel-2605

Alle tussenstanden in het VMCF-kampioenschap 2022 vind je hier: https://speedhive.mylaps.com/Organizations/62442/Championships

Meer over het circuit van Axel vind je hier: https://www.resaxel.nl/nl/kalender/reskalender2022/667/vmcf-wedstrijden.html

AMPL – Daverdisse

AMPL slaat op deze feestdag z’n tenten op in Daverdisse, een gemeente ten westen van Saint-Hubert in de provincie Luxemburg. De grootste amateurfederatie van België is er aan z’n 6e organisatie van het seizoen 2022.

Je vindt het circuit van Daverdisse aan de Rue Ry de Dinnan in Daverdisse, een plaats ten Oosten van het dorp en ten westen van Saint-Hubert.

Meer info: www.ampl.be 

Foto: MX Pics Socquet