X

Liam Everts niet van start in Teutschenthal

Pech voor Liam Everts (Diga Procross KTM). De 17-jarige Limburger was gisteren tijdens de MX2 kwalificatierace gevallen en blesseerde daarbij zijn middenvinger van de linkerhand. Eerst leek dit nog mee te vallen maar de ligamenten werden wel geraakt en Everts voelde tijdens de warmup vanmorgen dat het niet lukte.

Liam was niet de enige die op deze erg gladde plaats onderuit ging. Ook Kay De Wolf verloor de controle op dit overvloedige besproeide deel van het circuit. Gelukkig kan De Wolf wel rijden vandaag. Voor Everts zat er niets anders op dan forfait te geven.

Everts kwetste bij zijn val dezelfde vinger die hij brak tijdens de GP van Engeland begin dit seizoen. Tijdens de warmup werd duidelijk dat Liamski té veel last ondervond. “Hoewel de pijn nog te doen was, kon ik mijn stuur gewoon niet goed vast houden.” Starten heeft in die omstandigheden geen zin. Jammer want de KTM belofte was de voorbije wedstrijden uitstekend op dreef. De volgende GP vindt plaats over twee weken in Indonesië.

Foto: Fullspectrum Media