MON: Britt van der Werff slaat belangrijke slag

MON: Britt van der Werff slaat belangrijke slag
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op MX Park Zaarderheiken heeft Britt van der Werff goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de damesklasse. Van der Werff pakte met twee manchezeges de volle buit en profiteerde hiermee volop van de afwezigheid van Lianne Muilwijk en liep zij in het kampioenschap uit naar een voorsprong van 74 punten op Kimberly Braam. Op basis van de tweede manche was het Amber Simons die in het dagklassement de tweede plaats wist te behalen voor Jenitty van der Beek. Braam behaalde de vierde plaats in het dagklassement, maar zij schoof hiermee op naar een tweede plaats in het kampioenschap. De top vijf werd compleet gemaakt door Kaylee van Dam met een zesde en vijfde plaats in de manches.

Eerste manche
Het was Van der Beek die als snelste weg was voor van der Werff, Simons, Braam en van Dam. Door een kleine fout viel van Dam snel terug en was het Cynthia Swets die de vijfde plaats overnam. Simons was inmiddels al voorbij aan van der Werff en lag op de tweede plaats. Swets moest de vijfde plaats één ronde later alweer laten aan Angela Lageman. Simons reed een sterke eerste deel van de manche en wist ook van der Beek te passeren om de koppositie te pakken. Echter halverwege de manche ging het mis voor Simons en zij viel terug naar de derde plaats. Van der Werff was voorbij gegaan aan van der Beek er kreeg zo de koppositie in de schoot geworpen. Angela lageman had zich tot dan toe knap gehandhaafd op de vijfde plaats, maar ook zij kwam in de problemen en viel terug. Swets werd gepasseerd door Daniëlle van Kempen in de strijd om de vijfde plaats. De verschillen voorin waren nu gemaakt en van der Werff won dan ook de manche voor van der Beek en Simons. Braam reed een stabiele manche en haar vierde plaats kwam dan ook niet in gevaar. De strijd om de vijfde plaats werd twee ronden voor de finish beslist. Van Kempen zag zowel Swets als van Dam weer aan zich voorbij gaan en het was Swets die deze strijd in haar voordeel besliste.

LEES MEER  Liam Everts kijkt uit naar Lommel: "Ik profiteer van de positieve energie".

Tweede manche
Opnieuw was Van der Beek als snelste weg voor Simons, van Dam, Braam en van der Werff. Snel bleek dat een kleine fout snel was gemaakt op het door regenval zwaar geworden circuit. Zowel Simons als van Dam vielen iets terug. Hierdoor was het van Kempen die enkele ronden als vijfde doorkwam. Van der Werff ging voorbij Braam en van der Beek en pakte opnieuw de koppositie voor van der Beek en Braam. Simons lag op de vierde plaats en van Dam kwam als zesde door. Van der Werff won de manche, maar zij moest op haar hoede zijn voor Simons die tot vlak achter haar kwam en zich terug vocht naar de tweede plaats. Van der Beek zag de finishvlag nu als derde. Ruim 45 seconden daarachter was het opnieuw Braam die als vierde eindigde. Zij werd gevolgd door van Dam die halverwege de manche al weer was voorbijgegaan aan van Kempen.

Eerste manche damesklasse Venlo:
1. van der Werff, 2. van der Beek, 3. Simons, 4. Braam, 5. Swets, 6. van Dam, 7. van Kempen, 8. Angela Lageman, 9. Welters, 10. Demi van Lageman.

Tweede manche damesklasse Venlo:
1. van der Werff, 2. Simons, 3. van der Beek, 4. Braam, 5. van Dam, 6. van Kempen, 7. Swets, 8. Angela Lageman, 9. Welters, 10. Noordman.

Dagklassement damesklasse Venlo:
1. van der Werff 120, 2. Simons 104, 3. van der Beek 104, 4. Braam 94, 5. van Dam 88, 6. Swets 86, 7. van Kempen 84, 8. Angela Lageman 78, 9. Welters 74, 10. Noordman 66.

LEES MEER  Polisport / APT onbreekbare stuurhendels

Netto-tussenstand damesklasse 2022:
1. van der Werff 772, 2. Braam 698, 3. van der Beek 669, 4. Muilwijk 650, 5. van Dam 630, 6. Swets 602, 7. Angela Lageman 570, 8. van Kempen 534, 9. Welters 530, 10. Demi Lageman 504.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …