MON: Selen ook in Deurne oppermachtig

MON: Selen ook in Deurne oppermachtig
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jippe Selen heeft in Deurne opnieuw de wedstrijd in de klasse MX2 jeugd gewonnen. Op circuit De Galgenberg behaalde Selen in een weinig enerverende wedstrijd de volle score. Hiermee verstevigde hij zijn leidende positie in de tussenstand van het kampioenschap tot een voorsprong van 98 punten. De tweede plaats was evenals vorige week opnieuw voor Sjef Platte met tweemaal de tweede plaats in het kampioenschap. De Spanjaard Roger Ponsa zag tweemaal als derde de finishvlag en mocht dan ook plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium. De Belg Troy Dendooven eindigde met tweemaal de vierde plaats als vierde in het dagklassement. Hij werd gevolgd door Luc Pullen die tweemaal als vijfde was geëindigd in de manches.

Eerste manche
De hole-shot was voor Platte voor Dendooven, Ponsa, Selen en Pullen. In de eerste volle ronde was het Dendooven die als eerste in de fout ging. Hij viel hierdoor terug naar de vijfde plaats. Selen was al voorbij Ponsa en begon zijn jacht op de koppositie. Terwijl Platte en Selen al een voorsprong hadden richtte Dendooven zich snel op en ging weer voorbij aan Pullen. Even voor Halverwege de manche nam Selen de leiding over, waarna Platte onderuit ging en de manche beslist leek. Ponsa volgde al op ruime achterstand. Dendooven lag daar weer ruim achter met vlak achter zich Pullen. Selen verloor weer een groot deel van zijn voorsprong door een val. Echter zat hij snel genoeg op zijn machine om de eerste plaats vast te houden. Hij reed de manche hierna rustig uit zonder dat hij Platte uit het oog verloor en won de manche nog. Platte had weer een ruime voorsprong op Ponsa en kon de manche zonder dreiging van achter uitrijden. Ponsa werd derde en ruim daarachter wist Pullen lang in de buurt te blijven van Dendooven. Echter in de eindfase van de manche reed Dendooven alsnog van hem weg en finishte als vierde.

LEES MEER  VIDEO: Highlights MXGP Italië 2024

Tweede manche
Het was nu Selen die gelijk de koppositie pakte en wederom liet zien dat hij dit seizoen veruit de sterkste is. Daarachter zaten Pullen, Ermers en Dendooven. Selen reed snel weg van de rest en pakte wederom de volle score deze dag door de manche te winnen. Daarachter was het al snel weer Platte die opstoomde naar de tweede plaats in de manche. Ponsa liet zich snel zien in de top vijf en zou uiteindelijk wederom als derde eindigen op ruime achterstand van Platte. Dendooven lag gedurende de beginfase van de manche enkele ronden op de derde plaats, maar wederom wist hij niet rechtop te blijven. Na zijn val moest hij nog op zijn hoede zijn voor Pullen. Hij slaagde erin Pullen van zich af te houden en kwam als vierde over de finish op enkele seconden gevolgd door Pullen. Hiermee eindigde de eerste vijf van de eerste manche ook in de tweede manche in dezelfde volgorde.

Eerste manche:
1. Selen, 2. Platte, 3. Ponsa, 4. Dendooven, 5. Pullen, 6. Dral, 7. Maes, 8. Ermers, 9. Spierings, 10. Peters.

Tweede manche:
1. Selen, 2. Platte, 3. Ponsa, 4. Dendooven, 5. Pullen, 6. van Weerdenburg, 7. Dral, 8. Maes, 9. Peters, 10. Ermers.

Dagklassement:
1. Selen 120, 2. Platte 108, 3. Ponsa 100, 4. Dendooven 94, 5. Pullen 90, 6. Dral 84, 7. Maes 80, 8. Ermers 74, 9. Peters 72, 10. van Weerdenburg 69.

Netto-tussenstand MX2 jeugd 2022:
1. Selen 660, 2. Platte 562, 3. Ponsa 532, 4. Dendooven 492, 5. van Weerdenburg 481, 6. Dral 431, 7. Ermers 411, 8. Segers 372, 9. Blokland 359, 10. Freriks 344.

LEES MEER  Tim Gajser wint in Maggiora, vermoedelijke blessure voor Jorge Prado

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen