Ricky Carmichael en Ivan Cervantes over de ontwikkeling van de Triumph crossmotor

Ricky Carmichael en Ivan Cervantes over de ontwikkeling van de Triumph crossmotor
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Als onderdeel van de doorlopende ontwikkeling van Triumph’s nieuwe motorcross- en enduro-wedstrijdmotoren, hebben Ricky Carmichael en Iván Cervantes zich aangesloten bij het ontwikkelingsteam in het Verenigd Koninkrijk. In de Triumph-fabriek  werden de nieuwste prototypes bekeken en getest.

De grootste motorcrosser aller tijden, Ricky Carmichael, en vijfvoudig wereldkampioen enduro Iván Cervantes, hebben de afgelopen week doorgebracht met het Triumph motorcross- en enduroteam in het Verenigd Koninkrijk.

Ricky en Iván werden hartelijk ontvangen door de Triumph-medewerkers en namen de tijd om een aantal gepassioneerde Triumph-fans te ontmoeten, alvorens diep in de ontwikkelingsworkshops te duiken met het ontwerpteam en de nieuwste prototypes te testen. Hier vervullen zij hun unieke rol en geven  onschatbare feedback en input voor het project.

Ricky Carmichael: “Het was een genoegen om eindelijk naar het Triumph-hoofdkantoor te komen. Iedereen van alle afdelingen te ontmoeten, te zien hoe alles werkt en de namen op de gezichten te kunnen plakken van degenen met wie ik al zo lang samenwerk. Ik ben gedurende het hele project ongelooflijk onder de indruk geweest, vanaf mijn eerste test met het team in de VS, en het is geweldig om te zien hoeveel vooruitgang ze tot op dit punt hebben geboekt.

“De meesterbreinen aan het werk zien, en de toewijding en motivatie van iedereen is absoluut ongelooflijk geweest. De sky is the limit en ik geloof dat het harde werk van iedereen aan dit project het niveau van het merk Triumph zal weerspiegelen. Het is een opwindende tijd om deel uit te maken van dit historische project!”

LEES MEER  Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

Iván Cervantes: “Voor mij is dit een enorm moment. We hebben de motor al vele malen getest, maar het was geweldig om persoonlijk met Ricky te rijden en het was zo bevredigend om te zien hoe blij hij is met de afstelling die we hebben ontwikkeld. We hebben enkele zeer grote stappen gezet en enkele zeer productieve veranderingen doorgevoerd, en ik ben zeer tevreden met waar we nu staan.

“Ik heb lange tijd aan dit project gewerkt met een geweldig team, dat allemaal hetzelfde doel voor ogen heeft: vanaf het begin competitief zijn. Ik kan niet wachten op de volgende stappen!”

Steve Sargent – Chief Product Officer: “Het was een genoegen om zowel Ricky als Ivan een hele week bij ons te hebben en om ten volle te blijven profiteren van hun ervaring met de ontwikkeling van onze off-road prototypes. Het is van onschatbare waarde dat beide legendarische motorcoureurs samen een bijdrage kunnen leveren aan zo’n cruciale fase in de ontwikkeling van de motorfiets. Samen delen wij een vastberaden ambitie om motorfietsen te lanceren die 100% in staat zijn om te winnen, die iets nieuws en anders brengen voor rijders in beide werelden, die alle expertise en capaciteiten van Triumph omvatten en die gebruik maken van alles wat Ricky en Ivan weten over winnen en het ontwikkelen van motorfietsen die race na race consistent presteren”.

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …
 • Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  In Maggiora heeft Tim Gajser zijn vijfde pole-postion van het seizoen veroverd. De Sloveen won de kwalificatiewedstrijd tijdens de tiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MXGP voor Jeffrey Herlings en …
 • Everts pakt zijn tweede pole in de modder

  Everts pakt zijn tweede pole in de modder

  Voor de tweede keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 19-jarige crosser wist tijdens de Italiaanse Grand Prix te winnen op zaterdagmiddag voor Simon Langenfelder …
 • Dean Gregoire keert ziek naar huis

  Dean Gregoire keert ziek naar huis

  Na een keurige zesde tijd in de tijdtraining moet Dean Gregoire zich afmelden voor de wedstrijden. De Brabander is te ziek om tijdens de zevende wedstrijd van het Europees Kampioenschap …