X

Vialle pakt de pole in Samota voor Geerts

Voor de vierde keer dit seizoen start Tom Vialle vanaf de pole-position. De Fransman won zonder veel problemen de kwalificatiewedstrijd op zaterdagmiddag voor Jago Geerts en Thibault Benistant. Kay de Wolf reed lang op de tweede plaats maar door een schuiver werd hij zesde. Kay Karssemakers wist zich als achtste te kwalificeren.

Slechts 13 rijders gaan van start voor de kwalificatiewedstrijd en Vialle neemt de beste start. De Fransman wordt gevolgd door Benistant, Simon Langenfelder en Geerts. De Wolf volgt achter de Belg en beide passeren in de tweede bocht Langenfelder. Benistant probeert landgenoot Vialle van de leiding te verdringen maar zonder succes. Sterker nog De Wolf werkt zich op naar de tweede plaats. Geerts volgt hem en er ontstaat een duel om de tweede plaats. In de tweede helft van de wedstrijd maakt de Husqvarna-rijder een foutje en hij komt ten val. Hij zakt terug naar de zevende plaats achter Andrea Adamo. De Italiaan wordt teruggepakt en de 17-jarige crosser wordt zesde. Vialle wint voor Geerts en zijn teamgenoot Benistant. Laengenfelder krijgt het in de slotfase nog aan de stok met Kevin Horgmo maar de Duitser wordt vierde voor de Noor.

Morgen worden de beide wedstrijden voor de punten verreden. De eerste manche begint om 6:15 uur, de tweede volgt op 19:10 uur. De wedstrijden zijn LIVE te bekijken via MXGP-TV, Eurosport2, de EurosportPlayer en via PlaySports.

MX2 – Qualifying Race – Classification
1. Tom Vialle (FRA, KTM), 25:44.279; 2. Jago Geerts (BEL, Yamaha), +0:07.464; 3. Thibault Benistant (FRA, Yamaha), +0:13.522; 4. Simon Laengenfelder (GER, GASGAS), +0:15.826; 5. Kevin Horgmo (NOR, Kawasaki), +0:19.608; 6. Kay de Wolf (NED, Husqvarna), +0:31.216; 7. Andrea Adamo (ITA, GASGAS), +0:43.554; 8. Kay Karssemakers (NED, KTM), +0:50.768; 9. Delvintor Alfarizi (INA, Honda), -1 lap(s); 10. Diva Ismayana (INA, Kawasaki), -1 lap(s); 11. Ananda rigi Aditya (INA, Husqvarna), -2 lap(s); 12. Nakami Vidi Makarim (INA, Husqvarna), -2 lap(s); 13. Dharwin Lingam (MAS, Kawasaki), -3 lap(s);

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie