X

WK Supercross zonder leeftijdsgrens in MX2

SX Global, het Australische sport- en entertainmentbedrijf dat het fonkelnieuwe FIM World Supercross Championship gaat organiseren, kondigde vandaag aan dat er geen leeftijdsgrens komt voor de MX2 klasse.

Dat betekent dat het een open format wordt voor de klasse en dus aanzienlijk meer vrijheid en flexibiliteit biedt voor teams en rijders. Op het einde van dit WK WSX, zoals het zal worden genoemd, zijn er dus twee wereldkampioenen die gevierd zullen worden.

Tot nu toe was er in de supercross alleen een officieel wereldkampioenschap supercross voor 450cc-rijders. De 250cc rijders hebben nooit eerder gestreden om de officiële status van “FIM World Champion”. Dat verandert allemaal met het komende seizoen met de nakende WSX competitie.

Adam Bailey van SX Global:We willen ervoor zorgen dat in de 250cc-klasse het beste talent van de wereld aan de start verschijnt en om dat te bereiken stellen we de klasse open voor alle rijders, ongeacht leeftijd of succes in het verleden. Er zijn talloze voorbeelden van beperkingen in de 250cc-klasse die toptalenten uit de sport hebben gedreven of in compromitterende scenario’s hebben gebracht die hun carrière en verdienmogelijkheden in de weg staan. We willen er zeker van zijn dat we er alles aan doen om supercross-atleten de best mogelijke carrièremogelijkheden en een langere levensduur te geven. Het belang van de rijder staat centraal in de missie van SX Global en we denken dat dit de juiste stap is voor de sport en zijn concurrenten.

Foto’s: archief