AMC Eau Noire Nismes klaar voor derde manche BK Motorcross

AMC Eau Noire Nismes klaar voor derde manche BK Motorcross
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De 1ste cross op het circuit St Joseph in Nismes werd georganiseerd in 1964.  Sindsdien is het circuit onophoudelijk gemoderniseerd om steeds prestigieuzere wedstrijden te ontvangen. Voor de Motorcross der Naties (wereldkampioenschap voor landenteams) in 1997 werden enorme werken uitgevoerd waardoor we één van de mooiste circuits in België én de wereld zijn.

Omdat de professionele uitdagingen van enkele bestuursleden de overhand namen, herorganiseerde de club zich. Sinds 2018 is de Motorcross terug in Nismes. Dit jaar zijn Nismes en zijn mythische circuit St Joseph opnieuw op het wereldtoneel met een prestigieus evenement. Het betreft de derde wedstrijd van 6 die meetellen voor het Belgisch Kampioenschap, de enige manche in Wallonië met deelname van buitenlandse toppers.

• 2 dagen MX actie
• 500 rijders
• Nieuwelingen vanaf 6jaar en toppers op het circuit waaronder Ex- Vice-wereldkampioen Clément Desalle!
• 40 races, om zoveel mogelijk piloten te mogen verwelkomen, op een spectaculair panoramisch circuit

Als toeschouwer wordt u verwend!

Het circuit loopt volledig rondom een kalkhoogte die zicht biedt op 80% van het circuit. Deze natuurlijke rots wordt daardoor een supertribune en uitkijkpunt over het circuit en de weidse omgeving. Daarnaast is het circuit, zowel langs binnen- als de buitenzijde, volledig omgeven door parallelle toegangswegen en is er een tunnel voorzien zodat het publiek zich vrij en veilig kan bewegen op het volledige terrein en van het spektakel kan genieten vanuit elk gekozen zichtpunt, en op elke afstand.

Natuurlijk is er ter plaatse ook drank en eetgelegenheid voorzien. Om al deze redenen is Nismes 16 en 17 juli de plaats van afspraak voor elke motor liefhebber. De timing van het evenement kan je hier downloaden en afdrukken.

LEES MEER  MXGP Loket: Tim Gajser wint zwaarbevochten GP van Tsjechië

Foto: BMB en Manu Jacques

Uw reacties

Ook te lezen