Clément Desalle aan de start in Nismes op 16 en 17 juli

Clément Desalle aan de start in Nismes op 16 en 17 juli
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het Belgisch kampioenschap motorcross houdt op 16 en 17 juli halt in Nismes. Het circuit Sint-Joseph is een van die circuits waarop enkele van de mooiste bladzijden uit de geschiedenis van de Belgische motorcross werden geschreven. En een heel snelle ex-mxgp rijder heeft zijn deelname bevestigd.

Het is de kers op de taart van de organisatie in Nismes: niemand minder dan Clément Desalle zal achter het starthek verschijnen. Na zijn aanwezigheid op het AMPL evenement in Bastenaken eind juni, heeft Desalle zich ingeschreven voor het Belgisch kampioenschap motorcross in Nismes. Een reden te meer om in het weekend van 16 en 17 juli naar het circuit van Saint-Joseph te gaan.

Het spectaculaire circuit, waar toeschouwers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht, was in 1964 gastheer van zijn eerste motorcrosswedstrijd en kende zijn hoogtepunt met de organisatie van de Motocross of Nations in 1997, gewonnen door het Belgische team. Vandaag heeft het circuit een nieuw elan gekregen, gemoderniseerd met behoud van zijn oorspronkelijke karakter.

Het is meteen ook de derde race van het Belgisch Kampioenschap Motocross 2022 en telt ook mee voor het Vlaams kampioenschap en het FPCNA kampioenschap. Het circuit ligt op 3 kilometer van de E420, 15 kilometer van de Franse grens.

Informatie:

AMC Eau Noire Nismes
Claude Danis
Tel : 060/31.16.84
cl.dan@skynet.be

LEES MEER  Deegan klopt Vialle in Washougal

Uw reacties

Ook te lezen