X

Brent Van doninck en Kay de Wolf winnen op de Keiheuvel

De tweedaagse op de Keiheuvel was er weer boenk op. Ondanks dat verschillende GP-rijders gisteren nog in Finland zaten voor de MXGP aldaar was er toch schoon volk in allerijl afgezakt naar Balen. Een erg goed op dreef zijnde Brent Van doninck won de klasse Inters 500, bij de kwarliters ging de zege naar Kay de Wolf.

Inters 250

Ivano van Erp stoof als een bezetene weg van het starthek tijdens de eerste reeks 250 en kreeg Kay de Wolf en Liam Everts in zijn spoor. Met die twee kleppers in het wiel zou je denken dat zijn rijk niet lang zou duren maar de Nederlander gaf geen krimp en gaf zijn nochtans kleine voorsprong niet meer uit handen. Van Erp won voor De Wolf en Everts. Van de Moosdijk bolde als vierde over de finish.

In de tweede reeks waren de rollen omgekeerd. Kay de Wolf voerde het veld aan met Liam Everts en Ivan van Erp die op korte afstand volgden. De Wolf liet nu geen kansen aan de tegenstanders en trok als leider naar de finish met een ruime voorsprong op Everts. Van Erp werd nu derde.

Inters 500

Pauls Jonass was flink gemotiveerd en voerde het veld aan bij de start van de dikke motoren. Yentel Martens, Glenn Coldenhoff en Brent Van doninck volgden de Let behoedzaam. Die werd steeds kleiner voor de achtervolgers en won afgetekend de reeks voor Van doninck en Coldenhoff.

Een valse start en een herstart tekende de eerste momenten van de tweede reeks. Brian Bogers liet het niet aan zijn hart komen en trok resoluut op kop na een geslaagde aanval op Glenn Coldenhoff. Even later verdween Bogers echter uit de race en was het Van doninck die het veld aanvoerde. Hij won deze tweede reeks voor Coldenhoff en Jacobi. De eindwinst was dus voor een sterke Van doninck die erg goed op dreef is de laatste weken. Pauls Jonass werd tweede in de eindstand, Coldenhoff is derde. Alle resultaten vinden jullie terug op deze link.

Inters 250 Race 1

  1. Ivan van Erp
  2. Kay de Wolf
  3. Liam Everts
  4. Roan van de Moosdijk
  5. Thallon Caspermans

Inters 250 race 2

  1. Kay de Wolf
  2. Liam Everts
  3. Ivano van Erp
  4. Thallon Caspermans
  5. Ben Franklin

Totaal Inters 250

  1. Kay de Wolf
  2. Ivano van Erp
  3. Liam Everts
  4. Thallon Caspermans
  5. Ben Franklin

Inters 500 Race 1

  1. Pauls Jonass
  2. Brent Van doninck
  3. Glenn Coldenhoff
  4. Brian Bogers
  5. Adam Sterry

Inters 500 Race 2

  1. Brent Van doninck
  2. Glenn Coldenhoff
  3. Henry Jacobi
  4. Pauls Jonass
  5. Harri Kullas

Totaal Inters 500

  1. Brent Van doninck
  2. Pauls Jonass
  3. Glenn Coldenhoff
  4. Henry Jacobi
  5. Harri Kullas