X

Broers Coenen: volgend jaar focus op de MX2

Zoals verwacht zijn de gebroeders Coenen klaar om naar het MX2-wereldkampioenschap te verhuizen. Na slechts één seizoen in de EMX250-klasse is de Brusselse tweeling van plan om in 2023 voor het grote werk te gaan. Beiden bevestigen hun intentie om volgend jaar aan hun eerste MX2-seizoen deel te nemen.

De Belgische broers, die momenteel sterk rijden in de EMX250-klasse, zijn niet van plan om daar lang te blijven. Zij vertrouwen ons toe dat zij van plan zijn om reeds in 2023 aan het MX2-wereldkampioenschap deel te nemen. Het team (of de teams?) moet nog worden bevestigd.

Maar de intentie en de nodige snelheid zijn er, zoals blijkt uit hun recente optreden in de categorie tijdens de GP van Loket. “We besloten in Loket te rijden om te leren,” legde Lucas uit aan onze collega Andy McKinstry. “De resultaten waren er niet echt maar dat maakte niet uit, we konden zien dat de snelheid er was. Het is dus zeker de bedoeling om volgend seizoen in de MX2 te rijden”, bevestigt de rijder die momenteel derde staat in de voorlopige EMX250, de voorbode van de MX2.

“Wat ik volgend seizoen wil doen is de MX2”, kondigt ook zijn broer Sacha aan. “Ik hou van MX2 omdat de races over twee dagen plaatsvinden. Zo krijg je de kans om meer in actie te komen op het circuit naast de beste rijders van de wereld. We kunnen niet wachten om te zien wat het gaat geven!