Nieuw Brits team voor 2023: Tru7 Honda Racing Academy team

Twee aanstormende talenten zullen in 2023 het nieuwe Tru7 Honda Racing Academy team vormen. Charlie Heyman zal uitkomen op de Honda CRF250R in de MX2-klasse, terwijl Callum Green terugkeert naar Honda op een CRF450R in de MX1-categorie.

Het team zal worden geleid door drievoudig wereldkampioen 500cc Dave Thorpe. Jake Nicholls, voormalig rijder van het team en managing director van de Tru7 Group, zal de Academy-rijders coachen en ondersteunen.

Heyman zal uitkomen in het Britse MX2 kampioenschap en ook in de MX Nationals Expert klasse. Hij reed ook verschillende EMX250-wedstrijden in het Europees kampioenschap. Hij is bezig aan een ongelooflijk jaar in 2022, zijn laatste op een 125cc. De 17-jarige won al het ACU Brits kampioenschap en de MX Nationals titel hoewel er in beide series nog een ronde te gaan is. Hij won in 2022 15 van de 18 manches in het Britse ACU-kampioenschap en stond in elke wedstrijd op het podium. En in de MX Nationals is hij ongeslagen met 20 op 20 zeges tot nu toe.

Dave Thorpe

Callum Green maakt zijn terugkeer naar het team van Dave Thorpe nadat hij een lange tijd van de motor was om te herstellen van een knieoperatie. In 2018 won hij de MX Nationals titel in de MXY2 klasse voor het team. De voormalige 125cc jeugdkampioen, nu 22 jaar oud, zal racen in de MX1 klasse in het ACU Brits kampioenschap en de Experts klasse in de MX Nationals.

Dave Thorpe:We hebben zoveel getalenteerde jonge rijders in dit land en het nieuwe team is bedoeld om hen te ondersteunen en hen naar het volgende niveau te helpen. Charlie heeft al vele jaren een ongelooflijke snelheid en vastberadenheid getoond, waardoor hij zo succesvol is geweest in het winnen van kampioenschappen in elke jeugdklasse. Nu hij met het Tru7 Honda Racing Academy-team de overstap maakt naar de volwassenenklasse, krijgt hij de steun en de motor die hem een geweldige basis zullen geven om vanuit te werken. Ik geloof dat hij voorbestemd is om grote dingen te doen, zeker nu hij voor Honda rijdt.

Het is ook geweldig om Callum weer in ons team te verwelkomen. De laatste keer dat hij voor ons team op Honda’s reed, won hij de titel en na een paar moeilijke seizoenen is hij weer helemaal terug. Met de steun van het team zal hij alles in huis hebben om zijn stempel te drukken in de MX1-klasse.” aldus Thorpe.