X

Omroeper Leon Van Gestel neemt gas terug

Ook monumenten zijn vatbaar voor probleempjes. Speaker Leon Van Gestel (67) had zich voorgenomen om zijn toekomstplannen zelf wereldkundig te maken tijdens de MX van de Keiheuvel in Balen. Corona stak daar echter een stokje voor en Van Gestel moest verstek geven voor de jaarlijkse hoogmis van KMC Mol.

Naast zijn bezigheden als TV-commentator voor PlaySports was Leon nog steeds erg actief als live speaker. De fysieke vereisten van die bezigheid -lange dagen dus- en het voortschrijden der jaren nopen de legendarische Arendonkenaar nu tot nieuwe prioriteiten. Op de Keiheuvel werd Van Gestel vervangen door Frank Janssen en Eddy Wijnants.

In totaal voorzag Leon maar liefst 41 jaar lang  motorcrosswedstrijden van commentaar. Einde van een tijdperk, of toch (nog) niet? Leon Van Gestel: “Ik had op de Keiheuvel willen aankondigen dat ik als speaker een stapje terug zou doen. Helaas, ik ben wellicht het laatste Belgische Covid-slachtoffer geworden, dus een en ander verliep niet zoals gewenst. Ik ga niet helemaal stoppen met omroepen maar ik ga me beperken tot enkele wedstrijden waar ik een ferme band heb met de organisatie. En daar zitten nog een paar toppers bij.”

Naar verluidt zal je o.m. in Markelo, Zuidbroek en Orp-Le-Grand nog kunnen genieten van Van Gestel’s onnavolgbare verbale hoogstandjes.

Foto: Eric Laurijssen