X

Column: Motorcross voor jongens en meisjes

Motorcross is iets dat sommige mensen later in hun leven ontdekken. Anderen worden al op jonge leeftijd gebeten door de motorcrossmicrobe. Motorcross trekt kinderen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking aan, en het is geen uitzondering voor kinderen!

Wat je leeftijd ook is, of je nu de ouder bent van een kind met een passie voor motorcross of zelf een jongere bent, hier zijn vier redenen waarom motorcross goed is voor jongens of zelfs voor meisjes. Niemand heeft ooit gezegd dat motorcross alleen voor jongens is! Pak je Ted Baker tas in en ga vandaag nog voor een proefles.

Spannend, geweldloos entertainment 

Als het gaat om het vermaken van kinderen, voelen velen van hen – vooral jongens – zich van nature aangetrokken tot spannende en opwindende activiteiten. Voor de meeste films en videogames gaat het om gewelddadige (en soms verontrustende) beelden. Motorcross is niet zonder gevaar, maar het is opmerkelijk geweldloos in vergelijking met andere sporten, wat bijzonder indrukwekkend is. Direct fysiek contact tussen deelnemers op de baan is bij alle gelegenheden ten strengste verboden, ook tijdens oefensessies. Je gelooft best dat niemand op het veld wil dat de motorrijder crasht, tenzij een van hen gek genoeg is om iemand van zijn motor te gooien. Pak je zebra rugzak in en laat je kind genieten van deze sport.

Een gezonde levensstijl 

Een hoog niveau van fysiek uithoudingsvermogen is vereist voor motorcross, dat een extreem fysiek veeleisende sport is. Racers moeten te allen tijde in topconditie zijn om te kunnen deelnemen, ook tijdens de training. Als je niet bekend bent met motorcross, zou je kunnen worden misleid door te geloven dat het bedrieglijk eenvoudig is in vergelijking met de meeste sporten die duidelijke fysieke inspanning vereisen. Nadat je hebt geleerd hoe fysiek veeleisend racen kan zijn en hoe ver racers zullen gaan om in de best mogelijke conditie te blijven, zul je beter begrijpen hoe belangrijk een goede gezondheid is – zelfs voor activiteiten die dit niet nodig lijken te hebben.

Positieve relatie versterken

Als kinderen de carrières van individuele renners beginnen te volgen in plaats van teams, ontdekken ze dat alle grote namen aanzienlijke sponsoring hebben. Race atleten ontvangen in eerste instantie sponsoring op basis van hun capaciteiten, maar om ze te behouden vereist veel inspanning van hun kant om een ​​positieve relatie met sponsors te behouden. Professionele racers kunnen hun carrière naar beneden halen door onsympathiek te zijn op en naast het veld. Sommige rijders kunnen zo’n vuilzak zijn dat je hun hoofd wilt stoten met een Nikkie tas. Grapje natuurlijk.

Het maken van vrienden

Motorcross is zo populair dat er fans over de hele wereld zijn. Mensen van alle leeftijden kunnen elkaar ontmoeten om hun collectieve hobby als motorcrosser te delen. Dit geldt ook voor de kinderen die mensen van hun leeftijd kunnen ontmoeten. Heb je ooit kinderen zien praten over dingen waar ze het meest van houden? Ja! Ze raken opgewonden. Stel je je eens voor dat je kinderen andere kinderen ontmoeten en vrienden maken. Ze zullen veel leren door nieuwe mensen te ontmoeten op en naast de baan.

Tekst: Joop Bleylevens
Foto: MX for Kids