IMBA MX Open titel voor Matteo Puffet

IMBA MX Open titel voor Matteo Puffet
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In Meijel vond afgelopen zondag de laatste wedstrijd plaats om de Europese titel in de open klasse. Het was de Belg Mattéo Puffet die de verwachting meer als waarmaakte. Puffet reisde met een voorsprong van 144 punten af naar Nederlands-Limburg en had aan de tweede plaats in de eerste manche al ruim voldoende om de titel voor zich op te eisen. De tweede plaats in de eindstand ging naar de Nederlander Damian van Loon. Hij bleef hiermee landgenoot Teun Crooymans voor die met een knappe derde plaats in het dagklassement ook steeg naar de derde plaats in eindstand.

De dagzege in Meijel ging naar de Nederlander Jacky Tausch, die in alle drie de manches de sterkste was in een strijd met Puffet. Echter met driemaal de tweede plaats in de manches behaalde Puffet de tweede plaats in het dagklassement. Cooymans behaalde driemaal de derde plaats en werd hiermee ook derde in het dagklassement. Met een vijfde en tweemaal de vierde plaats in de manches was het Ilja Rutten die als vierde eindigde. Hij hield hiermee Tim van Dooijnweerd achter zich die met een vierde en tweemaal de vijfde plaats in de manches de top vijf compleet maakte.

Eerste manche
Het was Tausch die de holeshot pakte voor Puffet, van Dooijeweerd, Schell en Gosepath. Al snel was de meeste spanning in de manche weg. Tausch ging na drie ronden al ruim aan de leiding voor Puffet met ruim daar weer achter van Dooijeweerd. Cooymans zat inmiddels daar vlak achter op de vierde plaats en werd op enkele seconden gevolgd door Rutten. De enigste positiewisseling vond nog plaats tussen van Dooijeweerd en Cooymans waarna de verschillen in de top vijf alleen maar groter werden. Tausch won dan ook de manche voor Puffet. Derde werd Cooymans, De vierde plaats was voor van Dooijeweerd en Rutten maakte de top vijf compleet.

LEES MEER  Alles wat je moet weten van de MXGP of Flanders in Lommel

Tweede manche
Het was opnieuw Tausch met de beste start voor Puffet, Gosepath, Cooymans en van Loon. Opnieuw waren Tausch en Puffet een maatje te groot voor de rest van het veld en reden snel op een grote voorsprong. Hoewel Puffet nu tot halverwege de manche in de buurt van Tausch wist te blijven was het weer Tausch die hierna het verschil maakte en de manche met ruim verschil won. Daarachter was het Cooymans die onbedreigd naar de derde plaats reed. Gosepath en van Loon verloren vrij snel hun positie in de top vijf. Rutten lag snel op de vierde plaats en wist deze ook comfortabel vast te houden. In de strijd om de vijfde plaats was het even Thijs de Bell die deze positie wist in te nemen, maar hij moest deze plek alweer snel laten aan van Dooijeweerd. Het was Michon Voets die zich nog richting van Dooijweerd wist te knokken echter strandde hij op een drietal seconden op de zesde plaats.

Derde manche
Het was nu Puffet die de kopstart had voor Tausch, Cooymans, van Dooijeweerd en Rutten. Hiermee zagen wij vanaf de start de top vijf van de eerste twee manches weer vooraan. Puffet wist vier ronden het veld aan te voeren met vlak achter zich Tausch. In de vijfde ronde maakte Puffet een fout en het was gelijk Tausch die hiervan profiteerde en de finishvlag als eerste zag met ruim verschil. Voor Puffet restte wederom de tweede plaats en Cooymans reed opnieuw onbedreigd naar de derde plaats. Daarachter bleef het verschil nu toch kleiner en was het uiteindelijk Rutten die opnieuw als vierde over de finish kwam. Hij werd op enkele seconden gevolgd door van Dooijweerd die in de eindfase het gat bijna dichtte. Van Loon volgde op enkele seconden als zesde

LEES MEER  Win 5x2 tickets voor de MXGP in Lommel

Eerste manche IMBA MX open Meijel:
1. Tausch (Ned), 2. Puffet (Bel), 3. Crooymans (Ned), 4. van Dooijeweerd (Ned), 5. Rutten (Ned), 6. Voets (Ned), 7. van Loon (Ned), 8. Gosepath (Dui), 9. Evers (Ned), 10. de Bell (Ned), 11. Pijpers (Ned), 12. Thijssen (Ned), 15. Fleerackers (Bel), 22. Helsen (Bel), 23. Schell (Ned).

Tweede manche IMBA MX open Meijel:
1. Tausch (Ned), 2. Puffet (Bel), 3. Crooymans (Ned), 4. Rutten (Ned), 5. van Dooijeweerd (Ned), 6. Voets (Ned), 7. Gosepath (Dui), 8. van Loon (Ned), 9. Evers (Ned), 10. Pijpers (Ned), 11. de Bell (Ned), 12. Thijssen (Ned), 15. Fleerackers (Bel), 18. Helsen (Bel), 23. Schell (Ned).

Derde manche IMBA MX open Meijel:
1. Tausch (Ned), 2. Puffet (Bel), 3. Crooymans (Ned), 4. Rutten (Ned), 5. van Dooijweerd (Ned), 6. van Loon (Ned), 7. Gosepath (Dui), 8. Voets (Ned), 9. Evers (Ned), 10. Pijpers (Ned), 11. Thijssen (Ned), 13. Fleerackers (Bel), 16. de Bell (Ned).

Dagklassement IMBA MX Open Meijel:
1. Tausch (Ned) 180, 2. Puffet (Bel) 162, 3. Cooymans (Ned) 150, 4. Rutten (Ned) 139, 5. van Dooijeweerd (Ned) 137, 6. Voets (Ned) 125, 7. van Loon (Ned) 123, 8. Gosepath (Dui) 121, 9. Evers (Ned) 111, 10. Pijpers (Ned) 103, 11. Thijssen (Ned) 95, 12. de Bell (Ned) 93, 14. Fleerackers (Bel) 81, 22. Helsen (Bel) 42, 23. Schell (Ned) 36.

Eindstand IMBA MX open 2022:
1. Puffet (Bel) 495, 2. van Loon (Ned) 312, 3. Cooymans (Ned) 289, 4. Thijssen (Ned) 256, 5. Suter (Zwi) 251, 6. Lamsfuß (Dui) 244, 7. Delhuille (Fra) 238, 8. Farkas (Dui) 202, 9. Tausch (Ned) 180, 10. Fleerackers (Bel) 177.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  Tijdens de laatste voorbereidingen op de MXGP of Flanders eerder vandaag, gooide Tom Henderikx zijn drone de lucht in. Hieronder zie je de baan van de Heeserbergen in Lommel in …
 • Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Tijdens de openings-Grand Prix in Argeninie brak Jago Geerts zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen. Er volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie. Eerder deze week kreeg hij groen licht van …
 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …