X

Jenitty van der Beek sterkste in Meijel

In het Limburgse Meijel stond de elfde wedstrijd in de strijd om het dameskampioenschap van Motorsport Organisatie Nederland. De dagzege ging naar Jenitty van der Beek met tweemaal de eerste plaats in de manches. Britt van der Werff pakte met tweemaal de tweede plaats ook de tweede plaats in het dagklassement en blijft hiermee aan de leiding in het kampioenschap. De derde plaats was voor Amber Simons die in de manches ook tweemaal de derde plaats wist te behalen. Kaylee van Dam pakte de vierde plaats in het dagklassement met ook tweemaal de vierde plaats in de manches. Op basis van de tweede manche was het Annika Erpeka die de top vijf compleet maakte. Zij hield hiermee Cynthia Swets achter zich.

Eerste manche
Het was van der Werff die de kopstart pakte voor Simons, van Dam van der Beek en Swets. Lang duurde het niet voordat van der Beek voorbijging aan van Dam en Simons waarna zij van der Werff achterhaalde om in de vierde ronde de koppositie over te nemen. Daarachter waren de verschillen al gemaakt met Simons al op ruime achterstand en zij had weer een ruime voorsprong op van Dam. Daarachter leek Swets de strijd om de vijfde plaats in haar voordeel te beslissen. De strijd om de manchezege tussen van der Beek en van der Werff duurde tot in de laatste ronde en het was van der Beek die de manche won voor van der Werff. Op ruime achterstand volgde Simons met daar weer ruim achter van Dam. Erpeka kwam uiteindelijk nog erg dicht achter Swets maar moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Tweede manche
Opnieuw van der Werff was als snelste weg, maar nu kreeg zij gelijk van der Beek vlak achter zich. Simons volgde op de derde plaats voor Millie Welters en Swets. In de tweede ronde was het van der Beek die de eerste plaats pakte en gelijk wegreed bij van der Werff. Welters viel terug naar de vijfde plaats en zag ook al snel Swets, Erpeka en Demi Lageman aan zich voorbijgaan die zouden gaan strijden om de vijfde plaats. Van der Beek won de manche met een voorsprong van 45 seconden op van der Werff. Ruim daarachter kwam Simons opnieuw als derde over de finish. Van Dam werd opnieuw vierde. Swets en Erpeka lagen beide tot tweemaal toe op de vijfde plaats. Het was aan de finish Erpeka die Swets achter zich hield met vlak daarachter Demi Lageman.