Jenitty van der Beek sterkste in Meijel

Jenitty van der Beek sterkste in Meijel
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In het Limburgse Meijel stond de elfde wedstrijd in de strijd om het dameskampioenschap van Motorsport Organisatie Nederland. De dagzege ging naar Jenitty van der Beek met tweemaal de eerste plaats in de manches. Britt van der Werff pakte met tweemaal de tweede plaats ook de tweede plaats in het dagklassement en blijft hiermee aan de leiding in het kampioenschap. De derde plaats was voor Amber Simons die in de manches ook tweemaal de derde plaats wist te behalen. Kaylee van Dam pakte de vierde plaats in het dagklassement met ook tweemaal de vierde plaats in de manches. Op basis van de tweede manche was het Annika Erpeka die de top vijf compleet maakte. Zij hield hiermee Cynthia Swets achter zich.

Eerste manche
Het was van der Werff die de kopstart pakte voor Simons, van Dam van der Beek en Swets. Lang duurde het niet voordat van der Beek voorbijging aan van Dam en Simons waarna zij van der Werff achterhaalde om in de vierde ronde de koppositie over te nemen. Daarachter waren de verschillen al gemaakt met Simons al op ruime achterstand en zij had weer een ruime voorsprong op van Dam. Daarachter leek Swets de strijd om de vijfde plaats in haar voordeel te beslissen. De strijd om de manchezege tussen van der Beek en van der Werff duurde tot in de laatste ronde en het was van der Beek die de manche won voor van der Werff. Op ruime achterstand volgde Simons met daar weer ruim achter van Dam. Erpeka kwam uiteindelijk nog erg dicht achter Swets maar moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Tweede manche
Opnieuw van der Werff was als snelste weg, maar nu kreeg zij gelijk van der Beek vlak achter zich. Simons volgde op de derde plaats voor Millie Welters en Swets. In de tweede ronde was het van der Beek die de eerste plaats pakte en gelijk wegreed bij van der Werff. Welters viel terug naar de vijfde plaats en zag ook al snel Swets, Erpeka en Demi Lageman aan zich voorbijgaan die zouden gaan strijden om de vijfde plaats. Van der Beek won de manche met een voorsprong van 45 seconden op van der Werff. Ruim daarachter kwam Simons opnieuw als derde over de finish. Van Dam werd opnieuw vierde. Swets en Erpeka lagen beide tot tweemaal toe op de vijfde plaats. Het was aan de finish Erpeka die Swets achter zich hield met vlak daarachter Demi Lageman.

LEES MEER  Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

Eerste manche:
1. van der Beek, 2. van der Werff, 3. Simons, 4. van Dam, 5. Swets, 6. Erpeka, 7. Demi Lageman, 8. Welters, 9. van Kempen, 10. Noordman.

Tweede manche:
1. van der Beek, 2. van der Werff, 3. Simons, 4. van Dam, 5. Erpeka, 6. Swets, 7. Demi Lageman, 8. Cobussen, 9. van Kempen, 10. Welters.

Dagklassement:
1. van der Beek 120, 2. van der Werff, 3. Simons 100, 4. van Dam 94, 5. Erpeka 88, 6. Swets 88, 7. Demi Lageman 82, 8. van Kempen 74, 9. Welters 74, 10. Cobussen 72.

Tussenstand damesklasse 2022:
1. van der Werff 1095, 2. van der Beek 1007, 3. Braam 974, 4. van Dam 909, 5. Swets 866, 6. Welters 772, 7. Angela Lageman 766, 8. Simons 695, 9. Demi Lageman 688, 10. van Kempen 686.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …
 • Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX is gewonnen door Levi Kitchen. De Kawasaki-rijder wist in Millville beide manches op zijn naam te schrijven. Daarmee …
 • Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Onder wisselvallige weersomstandigheden werd de kwalificatie verreden voor het FIM Junior Wereld kampioenschap 125cc. Op het circuit van Heerde was Noel Zanocz de snelste man nipt voor Gyan Doensen.Met zes …
 • Ernecker op 85cc pole, Spigeleer snelste laaglander

  Ernecker op 85cc pole, Spigeleer snelste laaglander

  Onder wisselvallige weersomstandigheden werd de kwalificatie verreden voor het FIM Junior Wereld kampioenschap 85cc. Op het circuit van Heerde waren maarliefst 100 rijders in deze klasse aanwezig! De Oostenrijker Moritz …