X

Julien Vanstippen, een Belg die furore maakt in Freestyle MX

Julien Vanstippen is nog geen bekende naam in ons land maar over de grote plas maakt hij snel furore. Hij is bedreven in freestyle motocross en schuimt alle grote evenementen af. Zomertijd betekent niet voor iedereen vakantie en Julien heeft er dan ook twee drukke maanden opzitten.

Meteen nadat hij zijn eerste gouden medaille in de X-Games had gewonnen, ging Julien naar Loretta Lynn’s Amateur National MX Race om een Monster Energy FMX Demo te doen en ook om opnamen te maken in Redman’s fabriek in Kentucky.

Helaas kwam hij tijdens het filmen ten val en liep een lichte hersenschudding op waardoor hij drie weken van de motor moest. Hopelijk heeft hij geen complicaties overgehouden aan deze crash en was hij in staat om snel weer op zijn motor te stappen. Eind augustus werd Julien uitgenodigd door zijn vriend André Villa en Monster Energy om shows te rijden in Noorwegen, waaronder Huckfest Bike Festival. Alleen maar goede tijden en goede vibes daar waardoor Julien’s Noorse fans de kans kregen om hem te ontmoeten.

 

Van 13 tot 17 september zal Julien deelnemen aan het Red Bull Imagination 3.0-evenement van Tyler Bereman in Kansas (VS). Het evenement wordt wereldwijd uitgezonden door ESPN. En op 24 en 25 september is er natuurlijk de Monster Energy FMX Show voor de 2022 Motocross of Nations in het Red Bud Motorcross park in Buchanan, Michigan (USA). In de video zie je wie Julien Vanstippen is en waar hij voor staat.