X

Kan Team Australië voor het eerst de MXoN winnen?

Tijdens de Motocross of Nations in RedBud dit weekend is het Australische team meer dan een kanshebber. Alle drie de rijders zitten samen onder de HRC-luifel, wat cruciaal kan zijn voor de spirit van het team. Mitch Evans, Hunter en Jett Lawrence zijn de mannen die de kleuren van hun land zullen verdedigen maar ook die van hun werkgever Honda.

Het hoogtepunt van het seizoen is de Monster Energy Motocross of Nations die dit jaar op het legendarische RedBud circuit in Michigan/USA wordt gehouden. Team Australië is dit jaar veel meer dan een outsider want naast de twee broers Lawrence komt ook de Australische HRC-wereldkampioen Mitchell Evans voor Australië in de ring. Evans heeft onlangs in de MXGP op goede dagen geweldige resultaten laten zien.

Zo startte Evans vanuit pole position in Uddevalla. Samen met de twee broers Lawrence zullen de drie rijders een volledig HRC line-up vormen, wat nog een voordeel is omdat de ploeg kan rekenen op een perfecte teamstructuur.

Het Australische team deed trouwens niet mee in 2021. Daarom zullen de drie Honda’s in RedBud aan het starthek verschijnen met de hoge startnummers 113, 114 en 115. De startnummers worden bij de MXoN toegewezen volgens de resultaten van het voorgaande jaar. Dit jaar zal Antonio Cairoli dus startnummer 1 dragen omdat de Italianen vorig de MXoN wonnen.

Jett Lawrence zou zelfs voor een verrassing kunnen zorgen bij zijn 450 debuut. De jongste van de twee broers Lawrence heeft dit jaar zowel het Amerikaanse 250cc motorcrosskampioenschap als het US Supercross East Coast kampioenschap gewonnen. Hij komt in RedBud voor het eerst uit op de Honda CRF450R in de categorie Open.

Deze opstelling was een verrassing, want de meeste waarnemers zagen Jett als een MX2 opstelling. Maar vermoedelijk heeft de jongeling op de training al laten zien dat hij de grotere machine aankan. In ieder geval mogen we nieuwsgierig zijn. Het is duidelijk dat Hunter ook een eersteklas MX2 rijder is. Dit jaar werd hij derde bij de AMA Nationals in de 250cc-klasse.

Mitch Evans komt uit in de MXGP-klasse: “Het is altijd een bijzondere eer om voor Australië uit te komen in de Motocross of Nations“, legt de 23-jarige uit. “Ik kijk al het hele seizoen uit naar dit evenement. Het is geweldig om naast Hunter en Jett te rijden. Het feit dat we alle drie HRC rijders zijn maakt het nog cooler. We kennen elkaar al heel lang en hoewel we nu in verschillende series racen, is het geweldig dat we nu meedoen aan de Naties. We zijn ervan overtuigd dat we op het hoogste niveau kunnen concurreren en kunnen strijden voor de Chamberlain Trophy.