X

Van der Werff pakt volle score in Overloon

In Overloon heeft Britt van der Werff de dagzege behaald in de damesklass. Op Circuit Duivenbos ging zij in de laatste ronde van de eerste manche voorbij aan Amber Simons om met de manchezege aan de haal te gaan. In de tweede manche was van der Werff oppermachtig en won met een voorsprong van 46 seconden op Jenitty van der Beek. Op basis van de tweede manche werd van der Beek tweede in het dagklassement met een derde en tweede plaats in de manches. Simons mocht met de tweede en derde plaats in de manches ook plaatsnemen op het erepodium. Met tweemaal de vierde plaats in de manches was de vierde plaats voor Kaylee van Dam en Cynthia Swets maakte de top vijf compleet.

Eerste manche
Het was Simons die de beste start had voor van der Werff, van Dam, Demy van Brenk en van der Beek. In de eerst volle ronde reed van Beek voorbij aan van Brenk en van Dam en kwam als derde door. Het tempo van Simons en van der Werff was echter zo hoog dat zij de aansluiting met deze dames kwijt was. Van Dam kwam daar weer ruim achter en de strijd om de vijfde plaats ging tussen Demi Lageman, Swets en van Brenk.Het was Swets die de vijfde plaats snel wist te pakken en wegreed van Lageman en van Brenk. Hiermee was de strijd om plaatsen 3 tot en met vijf gestreden. Het enigste wat nog beslist moest worden was wie de manche zou winnen. Ronden lang reed Simons op kop met vlak daarachter van der Werff. Simons reed een sterke manche en hield lang stand. Echter in de laatste ronde kwam Simons te langzaam uit een bocht en van der Werff zag haar kans en ging voorbij Simons om de manchezege te pakken.

Tweede manche
Nog acht dames gingen van start op het door regen modderig geworden circuit. Het was opnieuw Simons die als beste weg was voor van der Werff, van der Beek, van Dam en Swets. In de eerste ronde pakte van der Werff de koppositie en zij kreeg gelijk van der Beek in haar achterwiel. I de strijd om plaatsen 3 tot en met werden de verschillen wederom snel gemaakt en kwam ook geen verandering meer. Vooraan was het van der Beek die in de vierde ronde ten val kwam en hiermee was alle spanning uit de manche. Van der Werff won dan ook de manche voor van der Beek, Simons, van Dam en Swets.

Eerste manche:
1. van der Werff, 2. Simons, 3. van der Beek, 4. van Dam, 5. Swets, 6. Demi Lageman, 7. Welters, 8. van Brenk, 9. Peters, 10 van Kempen.

Tweede manche:
1. van der Werff, 2. van der Beek, 3. Simons, 4. van Dam, 5. Swets, 6. Welters, 7. Noordman, 8. Demi Lageman

Dagklassement:
1. van der Werff 120, 2. van der Beek 104, 3. Simons 104, 4. van Dam 94, 5. Swets 90, 6. Welters 84, 7. Demi Lageman 82, 8. Noordman 74, 9. van Brenk 39, 10. Peters 37.

Netto-tussenstand:
1. van der Werff 1214, 2. van der Beek 1111, 3. van Dam 1003, 4. Braam 974, 5. Swets 950, 6. Welters 846, 7. Simons 799, 8. Demi Lageman 770, 9. Angela Lageman 766, 10. van Kempen 721.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics