X

Henry Jacobi keert terug naar het Sarholz KTM team

De eerdere geruchten zijn deze week bevestigd. De 25-jarige Duitser Henry Jacobi keert terug naar het Sarholz KTM Team. Hij was ook al aan het werk voor dit team in 2013, 2014 en 2015. Jacobi was dit jaar actief op een Honda voor het JM Honda Racing Team van Jacky Martens. 

De 25-jarige rijder uit Apolda, Thüringen, maakt dit weekend al zijn debuut op de Sarholz KTM. De rijder en het team gebruiken de laatste wedstrijd van het ADAC MX Masters-seizoen in Fürstlich Drehna als de officiële start van hun samenwerking, die in 2023 wordt voortgezet. Volgend jaar zal de Junior wereldkampioen van 2010 en ADAC Sportman van het Jaar 2018 niet alleen deelnemen aan de Grands Prix in Midden-Europa op zijn Sarholz KTM 450 SX-F, maar ook het hele ADAC MX Masters seizoen aanpakken voor het team uit Niederroßbach.

Andre Sarholz: “Het hele team kijkt uit naar de samenwerking met Henry. Samen willen we strijden voor de ADAC MX Masters-titel en ons optimaal presenteren tijdens de geselecteerde Grand Prix. Wij hopen dat vele fans de weg naar het circuit zullen vinden en onze sport met enthousiasme en euforie zullen blijven steunen. We zijn verheugd dat Henry opnieuw deel zal uitmaken van de ADAC MX Masters-serie.”

“Ik kijk ernaar uit om eindelijk weer regelmatig in Duitsland te racen. Ik ben zeer gemotiveerd en superblij om terug te zijn op de KTM. Een grote dank gaat uit naar het team en alle sponsors die deze kans voor mij mogelijk maken”, aldus Henry Jacobi.