X

Jaspers, Peters en De Beer vieren feest

Tijdens de laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd is er feest gevierd. Op het ‘Circuit Bezuidenhout’ wisten Kenzo Jaspers (65ccKW), Jamiro Peters (65ccGW) en Cody de Beer (85ccKW) de dagzege te pakken. Daarbij wisten alle drie de rijders zich ook te verzekeren van titel in hun klasse.

65ccKW:
Jaspers in de trainingen het snelste en hij wint ook de eerste manche. De beste start is voor de Brabander gevolgd door Dale die in de eerste helft van de wedstrijd het tempo van de leider niet kan volgen. De Brit komt vervolgens beter en beter in de wedstrijd om de achterstand van ruim vier seconden helemaal weg te werken. Dit zorgt voor een spannende slotfase maar Jaspers wint voor Dale en Teunis Spijkerman maakt de top drie compleet.
De beste start tijdens de tweede manche is voor Dale maar de 8-jarige crosser ziet Jaspers snel passeren. Derde man Van Mechgelen wordt snel op afstand gezet door de leiders die er een mooie duel van maken. Op het eerste deel van het circuit lijkt Dale sterker te zijn maar echt aanvallen zit er niet in voor de crosser uit Liverpool. Jaspers kijkt regelmatig om en ziet keer op keer dat Dale nog altijd in de achtervolg is maar die gevreesde aanval komt er niet. Jaspers wint de tweede manche en daarmee ook de titel voor Dale. Van Mechgelen mag nu mee op het podium klimmen.

65ccGW:
Als leider komt Peters naar de finale en hij begint direct goed aan de wedstrijd terwijl Chento van Zoest in het achterveld wordt opgenomen. Peters rijdt de gehele wedstrijd aan de leiding maar Scott van den Boomen is nooit ver weg toch lukt het de 9-jarige crosser niet om een aanval in te zetten. Peters pakt de zege voor Van den Boomen en Van Zoest komt nog terug naar de derde plaats.
Na zijn mindere start in de eerste manche reageert Van Zoest wel goed tijdens de tweede manche. Hij neemt de leiding maar een valpartij gooit roet in het eten. De crosser uit Venlo gaat onderuit waardoor Peters de leiding overneemt en daarmee ook de dagzege pakt. Van Zoest wordt tweede voor teamgenoot Van den Boomen die zich na een mindere start terug moest knokken.

85ccKW:
Na een geweldige start neemt De Beer de leiding en deze komt niet meer in gevaar. De Brabander neemt steeds verder afstand en is veruit de snelste man op het circuit van Boekel. Nick Burgmeijer komt als tweede over de finish voor Sem Bos. Hij moet in de slotfase nog hard werken om Niels Pepers voor te blijven en dat lukt want de Brabander gaat in de fout en zakt terug naar de zesde plaats.
Ook de tweede manche is er niemand opgewassen tegen De Beer die de beste start neemt voor Van Zoest en Pepers. De Grizzly Racing-rijder bouwt zijn wedstrijd goed op en pakt ook nu de overwinning en viert de titel dus met een hele sterke finale. Pepers komt nu als tweede over de finish voor Jorg Daas.

Uitslagen KNMV ONK Jeugd: Boekel, NL:
Dagklassement 65ccKW:
1. Kenzo Jaspers NL GasGas 1-1
2. Harry Dale GB KTM 2-2
3. Torre Van Mechgelen B KTM 4-3
4. Teunis Spijkerman NL GasGas 3-5
5. Kash van Hamond NL GasGas 6-4

Dagklassement 65ccGW:
1. Jamiro Peters D KTM 1-1
2. Chento van Zoest NL KTM 3-2
3. Scott van den Boomen NL KTM 2-3
4. Joppe Verschoor NL KTM 4-4
5. Daan Kats NL Husqvarna 5-5

Dagklassement 85ccKW:
1. Cody de Beer NL KTM 1-1
2. Nick Burgmeijer NL Yamaha 2-4
3. Niels Pepers NL GasGas 6-2
4. Jorg Daas NL KTM 5-3
5. Sem Bos NL Husqvarna 3-5

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvanderSpank