X

Alex Salvini in de Dakar Rally voor Fantic

Vorig jaar maakte de Italiaanse fabrikant Fantic zijn debuut in de Dakar Rally met Franco Picco. Ze verdubbelen nu hun krachten en trokken Alex Salvini aan om deel te nemen aan de komende Dakar die zal gereden worden in Saoedi-Arabië. 

Salvini heeft bakken vol ervaring in motorcross en Enduro en is de geschikte man om naast Franco Picco te fungeren in het team. Picco ontwikkelde de machine en zal in 2023 voor de 29ste keer deelnemen aan de roemruchte Dakar Rally. Alex Salvini tekende deze week een meerjarige overeenkomst met Fantic om deel te nemen aan diverse rallyraids.

Alex Salvini:Ik ben blij dat ik een deal heb gesloten met Fantic. De gedachte om merkambassadeur en tester te zijn van zo’n belangrijk bedrijf is erg opwindend. Ik ben ook blij om betrokken te zijn bij een off-road race project. Ik heb eerder deelgenomen aan wedstrijden in verschillende disciplines en het feit dat ik niet uitsluitend hoef te racen voor de overwinning, maar ook kan bijdragen aan de ontwikkeling van de motoren, is des te spannender. Het Dakar Rally-project was iets waar ik al eerder aan gedacht had, maar ik had nooit gedacht dat ik zo snel een kans als deze zou vinden. Dit is echt geweldig voor mij, het wordt een nieuw avontuur en ik zal dus moeten leren en ontdekken hoe ik moet navigeren in de woestijn en hoe ik op een rallymotor moet rijden. Ik wil beginnen met het doel om de finish te halen en onderweg ervaring op te doen, met het advies van Franco Picco en het hele Fantic team.