X

Junior E-motocross Series Track Day met Tony Cairoli

Track Days with Tony Cairoli was een exclusief evenement aan het einde van het seizoen, waarbij de negenvoudig FIM-wereldkampioen motorcross onbeperkte tijd op het circuit kon doorbrengen en les gaf aan de rijdertjes. Het weekend vond plaats op het motorcrosscircuit van Ottobiano in Noord-Italië en was een unieke kans voor alle deelnemers.

Met bijna 20 rijders uit heel Europa had het evenement een echt internationaal tintje. Met schitterend herfstweer en een perfect geprepareerd zandcircuit was het een bijzonder weekend voor de opgewonden jongeren die allemaal genoten van het rijden met motorcrosslegende Tony Cairoli op een FIM Motocross World Championship standaardcircuit.

Omdat Tony elke rijder vanaf de baan in de gaten hield, kon hij ze allemaal persoonlijke feedback geven over hun rijtechniek en advies geven over hoe ze hun vaardigheden konden verbeteren. Alle aanwezigen profiteerden enorm van de exclusieve begeleiding door de pas benoemde Red Bull KTM Factory Racing Team Manager. Het weekend werd afgesloten met een diner en een laatste kans voor de rijders om van hun tijd met Tony gebruik te maken om eventuele resterende vragen te stellen, voordat ze konden genieten van een laatste fotomoment met het MXGP-icoon.

De European Junior e-Motocross Series gaat zijn derde seizoen in en de inschrijvingen worden binnenkort geopend. Ouders en voogden van geïnteresseerde rijders worden aangemoedigd om de officiële website van de serie in de gaten te houden voor updates over het komende seizoen en om hun rijder te verzekeren van een plaats op de startlijn voor 2023.

Tony Cairoli:Het was echt een voorrecht om zoveel kinderen van de European Junior e-Motocross Series te verwelkomen om met mij in Ottobiano te komen rijden en hun deelname aan de serie te vieren. Het is een spannende serie en ik denk dat de ervaring die de jonge rijders opdoen tijdens elk raceweekend, dat naast de MXGP plaatsvindt, hen alleen maar zal helpen zich te ontwikkelen als coureurs en hen zal voorbereiden op de toekomst. De serie groeit elk jaar, dus ik ben blij met de terugkeer in 2023. Toen ik een kind was, was er niets zoals dit, dus het is geweldig om kinderen mee te nemen naar de paddock, zodat ze kunnen zien hoe het is en kunnen wennen aan hoe groot alles is met de trucks, de circuits en de hele infrastructuur bij een GP. We waren het hele weekend gezegend met fantastisch weer in Ottobiano en iedereen had een geweldige tijd. Ik was echt trots om er deel van uit te maken en het was een mooie manier om het seizoen af te sluiten voor alle kinderen die aanwezig waren.