X

Eicher Motors LTD gaat investeren in Stark Future

Eicher Motors LTD is een dochteronderneming van Royal Enfield. Het bedrijf gaat maar liefst 50 miljoen euro pompen in Stark Future.

Met deze beweging krijgt het iets meer dan 10 procent van de aandelen in handen. Ook zullen ze een directeur aanwijzen die mee gaat beslissen binnen de structuur van Stark Future. Het bedrijf is de producent van de elektrische crossmotor Stark Varg dat met grote trom werd gepresenteerd en in deze kerstperiode de eerste motoren uitlevert aan hun klanten.

Deze investering maakt de weg vrij voor een langdurig partnerschap in gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling op het gebied van elektrische motorfietsen, het delen van technologie, technische licenties en productie. Met deze investering krijgt Eicher Motors Ltd. een zetel in de Raad van Bestuur van Stark Future en zal zij verdere mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van elektrische mobiliteit onderzoeken.

Stark Future CEO Anton Wass: “We wilden de motorfietsindustrie uitdagen en inspireren met de creatie van de Stark VARG en door onze elektrische technologie van de tekentafel naar de realiteit te brengen. Om nu samen te werken met een van de allereerste motormerken in de geschiedenis en deel uit te maken van hun reis naar duurzaamheid is een enorme inspiratie voor ons bij Stark. We hebben nu een paar maanden nauw samengewerkt met Sid, Govind en het team, en zijn diep onder de indruk van wat zij in de afgelopen 25 jaar hebben gecreëerd, en van de mentaliteit en focus om Royal Enfield verder te ontwikkelen tot de toekomst van duurzaam motorrijden.

Met de Stark VARG denken we dat we een introductiemodel hebben dat nieuwe maatstaven zal stellen, dus om te weten dat de technische basis van de motorfiets zich veel verder zal verspreiden en in meer machines en producten zal worden verwerkt, is nog een bron van trots voor ons. Het is tot nu toe een korte, intensieve en ongelooflijke reis voor ons geweest, maar onze band met Royal Enfield en wat ons de komende jaren te wachten staat, zijn schitterende tekenen voor de toekomst.” aldus Anton Wass.