X

Een glimp van de Kawasaki KX450 voor 2024

Ver weg van nieuwsgierige fotografen werd deze week een test gedaan met de Kawasaki KX450 modeljaar 2024. Het was Romain Febvre die een been over het zadel zwaaide om de groene Japanner te testen. En één iemand wist toch stiekem een kiekje te maken.

Het is geen geheim dat in het wereldkampioenschap gereden worden met prototypes die een jaar later beschikbaar komen als productiemodel. Anders dan in de VS laten de regels dit toe. In Amerika hanteert men de productieregel. Daar moeten er een aantal motoren worden geproduceerd vooraleer de machines worden toegelaten in competitie. En die mogen dan nog maar weinig afwijken van het origineel.

Het 2023-model van de KX450 bleef ongewijzigd ten opzichte van dat van 2022. Het is geen exacte wetenschap maar volgens inside-informatie krijgt de 2024-versie een aantal updates. Welke dat zijn is niet geweten al durven we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid beweren dat er op deze KX een nieuw frame komt.

Als u de modder er afschraapt zijn er wellicht nog wat meer updates te ontdekken maar voorlopig blijft het gissen naar wat Kawasaki deed met hun nieuwe modellen. Febvre was trouwens aan het werk met deze machine in het zuiden van Sardinië op het circuit van Baccalamanza.

Foto: fabio_serra111