X

Jordi Tixier foutloos naar de zege in Dortmund

De eerste avond van de ADAC Supercross in Dortmund is gewonnen door Jordi Tixier. De Honda-rijder wist de finale te winnen voor landgenoten Greg Aranda en Cédric Soubeyras! In de SX2 ging de overwinning naar Julien Lebeau, ook daar een volledig Frans podium dankzij Lucas Imbert en Brice Maylin. De SX4 (65cc) wedstrijd werd gewonnen door Diga Academy-rijer Jamiro Peters. De Laaglanders die in actie kwamen in de Westfalenhallen wisten zich helaas niet te plaatsen voor de finales.

SX1:
Een hele goede start voor Tixier maar Thomas Ramette is nipt sneller en de Yamaha-rijder neemt de leiding. In de eerste gaat Aranda in de fout en hij vertrekt als laatste. Vooraan mengt Matt Moss zich tussen de Fransen en na twee ronden neemt de Australier de leiding over. Tixier volgt snel en weer twee ronden later passeert hij de 34-jarige Moss. In drie ronden heeft Tixier al ruim vier seconden voorsprong en zonder grote fouten gaat hij de wedstrijd winnen. Er worden fouten gemaakt maar niet door Aranda want hij gaat als een warm mes door de boter. De Sturm Racing-rijder neemt halverwege de wedstrijd de derde plaats over. Wel met hulp van Ramette en Charles Lefrancois die met elkaar in aanraking kwamen. Wanneer tweede man Moss onderuit gaat komt Aranda op de tweede plaats maar de tien seconden voorsprong van Tixier zijn te groot. De voormalige MX2 wereldkampioen wint de finale over 20 ronden voor Aranda en Soubeyras. De leider in de tussenstand is na vier ronden buiten de top tien geraakt maar hij komt nog sterk terug. Hierdoor gaat hij met vier punten voorsprong op Aranda morgen de laatste wedstrijd van de ADAC SX Cup in.

SX2:
De beste start in de finale is voor Calvin Fonvielle gevolgd door de 28-jarige Yannis Irsuti. Voor de tweede bocht komen beide heren in botsing en ze gaan onderuit waardoor Lebeau de leiding in handen krijgt. De leider in de tussenstand van het kampioenschap moest zich via de laatste kans plaatsen voor de finale en kende een sterke start vanaf de buitenkant. Na de eerste ronde heeft de Pfeil Kawasaki-rijder al vier seconden voorsprong en deze geeft hij niet meer uit handen! Brice Maylin heeft lang de tweede plaats in handen maar na negen ronden ziet hij Lucas Imbert passeren. In de slotfase weet Carl Ostermann nog gevaarlijk te worden voor Maylin. De 18-jarige Duitser probeert alles om nog op het podium te komen naar Maylin laat zich niet verrassen. Morgen de finale van het kampioenschap, Lebeau heeft drie punten voorsprong op Imbert.

Uitslagen ADAC SX Cup #3; Dortmund, Duitsland:
SX1
1. Jordi Tixier F Honda
2. Greg Aranda F Yamaha
3. Cedric Soubeyras F Honda
4. Anthony Bourdon F Yamaha
5. Charles Lefrancois F Honda
6. Boris Maillard F Suzuki
7. Matt Moss Aus Kawasaki
8. Adrien Escoffier F Husqvarna
9. Filippo Zonta I KTM
10. Jason Clermont F Kawasaki
11. Thomas Ramette F Yamaha
DNS. Maxime Desprey F Yamaha

SX2
1. Julien Lebeau F Kawasaki
2. Lucas Imbert F Yamaha
3. Brice Maylin F Husqvarna
4. Carl Ostermann D Husqvarna
5. Thomas Do F Yamaha
6. Kevin Ballanger F Yamaha
7. Calvin Fonvielle F KTM
8. Yannis Irsuti F Kawasaki
9. Paul Bloy D KTM
10. Nico Koch D GasGas
11. Prol Ormeno Xurxo E GasGas
DNS. Mickael Lamaeque F KTM

SX4
1. Jamiro Peters D KTM
2. Luca Nierychlo D GasGas
3. Mika Loberenz D KTM

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SXDortmund