X

Alestrem: Sherco wint met Wade Young

Afgelopen weekend ging in Alestrem de nieuwe European Hard Enduro Challenge van start, bestaande uit 5 evenementen: 24MX Alestrem (Frankrijk), Extreme Enduro Lika (Kroatië), Red Bull Abestone (Italië), Grefrees Granit Scramble (Duitsland) en Hixpania (Spanje).

De race duurt twee dagen. Via een extreme special stage worden de 100 coureurs geselecteerd die deelnemen aan de proloog, die de startvolgorde bepaalt van het selectieve parcours van 3 ronden waarin de moeilijkheden toenemen. Deze 8ste editie werd voor het eerst gewonnen door de Zuid-Afrikaanse coureur Wade Young.

Jordan Curvalle, Sherco Team Manager: “Het is nooit gemakkelijk om thuis te rijden. We hadden veel deelnemers met de aanwezigheid van de laatste HardEnduro 2022 wereldkampioen. Zoals verwacht werd de race beslist in de derde ronde. Wade en Lettenbichler waren vanaf aan elkaar gewaagd, en Wade nam de leiding in het tweede deel van de laatste ronde. Wade Young had nog nooit gewonnen in Ales, dit jaar was hij echt vastbesloten het evenement te winnen na een seizoen van 2022 dat ontsierd werd door blessures. Een mooie overwinning met grote tegenstand na 7 uur en 15 minuten op de motor!

Wade Young: “Een goed weekend voor mij. Het was goed om op beide dagen met de leiders te vechten. De laatste dag verliep vlot. Ik reed het grootste deel van de race met Manuel. Tegen het einde van de derde ronde kon ik een voorsprong nemen en mijn eerste overwinning in deze Europese race boeken. Een grote dank aan mijn team voor alle hulp en steun, zonder hen had ik niet kunnen winnen!

Wat Mario Roman betreft, ook hij heeft een geweldige prestatie geleverd. Hij startte vanaf de tweede rij na een klein probleempje tijdens de proloog, maar wist na een solide laatste ronde terug op het podium te komen. Hij was uiteraard teleurgesteld, want hij had de editie van 2022 gewonnen, maar voor het Sherco-team is het een mooie beloning om beide rijders op het podium te hebben! KTM-coureur Manuel Lettenbichler pakte de tweede trede van het podium tussen de twee Sherco-rijders.

Mario Roman: “Het was een positief weekend voor Sherco, en voor Wade en mij, omdat we allebei op het podium stonden en de nummer één weer op deze race zetten. Ik ben super blij voor Wade die heel hard heeft gevochten om eindelijk te winnen. Natuurlijk had ik graag met hen meegedaan, maar dat was helaas niet mogelijk.

Resultaten

1 YOUNG wade 7:14:27 – Finisher
2 LETTENBICHLER manuel 17:21:24 – Finisher
3 ROMAN mario 17:49:10 – Finisher
4 KABAKCHIEV 17:54:32 – Finisher
5 GREEN matthew 17:53:52

Alle uitslagen via deze link.