X

Ex-motorcrosser maakte de dronebeelden op het WK Veldrijden

Wie er afgelopen weekend was kon er niet naast kijken. Wij bedoelen de drone die de clash tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel in beeld bracht. Vooral op tv waren de beelden in het bosje van Hoogerheide indrukwekkend. Ex MCLB-rijder Jan Crommelinck is de man achter de dronebeelden.

Hij filmde het duel tussen de twee wielrenners met een professionele drone en een VR-bril. Voor het eerst filmde hij de wedstrijd met publiek maar op de plaats zelf mocht er van de UCI geen supporters staan.

Crommelinck startte twaalf jaar geleden het bedrijf Aeroplay Films nadat hij door medische problemen moest stoppen met zijn opleiding lichamelijke opvoeding. Ook ging op die manier een carrière als motorcrosser in rook op.

Intussen werkt hij voor Red Bull, Ferrari en deed hij de luchtbeelden voor “Het Verhaal van Vlaanderen” met Tom Waes.

Jan Crommelinck: “Mentaal vloog ik mee met de renners op het parcours. Zeker toen ik in het spoor zat van Wout en Mathieu… (blaast) Dan voelde ik de adrenaline en spanning toch ook.” Sporza schonk aandacht aan “de vlucht” van “Droneman Jan”. Je kan het artikel verder lezen via deze link.

Beelden: Sporza