Micha-Boy de Waal wint wintercross Deurne

Afgelopen zondag vond in Deurne de eerste testcase plaats voor de motorcrossers. Tijdens de wintercross aldaar was het Micha-Boy de Waal die de sterkste bleek. De Waal won beide manches zonder echt bedreigt te worden. De Jonge Jeremy Knuiman liet zich ook goed zien in het Brabantse zand. Met tweemaal de tweede plaats in de manches mocht hij dan ook plaatsnemen op de tweede trede van het erepodium. Na een val behaalde Davy Pootjes de vijfde plaats in de eerste manche. Met een derde plaats in de tweede manche wist hij op basis van de tweede manche Jacky Tausch voor te blijven. Nick Leerkens maakte met tweemaal de vierde plaats in de manches de top vijf compleet,

Eerste manche:
Het was Tausch die de beste start had. Echter gedurende de eerste ronde was het de Waal die het initiatief pakte en als eerste doorkwam voor Tausch, Knuiman, Pootjes en van Maaren. Pootjes settelde zich snel op de tweede plaats en hiermee waren de gaten voorin gemaakt. De Waal had de leiding op tien seconden gevolgd door Pootjes. Knuiman was voorbijgegaan aan Tausch en volgde op korte afstand. Tausch moest op de vierde plaats al snel een gat laten. van Maaren volgde op een vijftien seconden en moest de vijfde plaats na enkele ronden laten aan Leerkens. Spannend werd het nimmer meer. Het was Pootjes die door een val terugviel naar de vierde plaats en in de eindfase van de manche ook nog Leerkens aan zich voorbij zag gaan. De Waal won de manche voor Knuiman, Tausch, Leerkens en Pootjes.

Tweede manche:
Het was opnieuw Tausch met de beste start. Echter na enkele bochten moest hij de eerste plaats opnieuw laaten aan de Waal en waren het ook Pootjes en Knuiman die aan hem voorbij kwamen en even later moest hij ook Leerkens voor laten gaan. Na een viertal ronden had de Waal opnieuw een voorsprong opgebouwd van een tien seconden. Pootjes volgde als tweede. Daarachter kwam Knuiman op de derde plaats, die langzaam maar zeker het gat met Pootjes dicht reed. Zijn inspanning werd drie ronden voor het einde beloond en hij ging voorbij Pootjes. Daarachter waren de verschillen opnieuw groot. De Waal won opnieuw de manche voor Knuiman en Pootjes. Leerkens passeerde de finish opnieuw op de vierde plaats en de vijfde plaats was nu voor Tausch.

1. de Waal, 2. Knuiman +20.521, 3. Tausch +59.911, 4. Leerkens +1:13.749, 5. Pootjes +1:21.068, 6. van Maaren +1.48.455, 7. de Bruyn +1:50.936, 8. van Zoggel +2:00.552, 9. Cuppen +2:10.082, 10. Cooymans +1 lap.

1. de Waal, 2. Knuiman +27.429, 3. Pootjes +37.991, 4. Leerkens +46.788, 5. Tausch 1:28.381, 6. Cuppen +2:04.651, 7. de Bruyn +2:08.137, 8. van Vroenhoven +1 lap, 9. Albers +1 lap, 10. Ilja Rutten +1 lap.