X

Tom Vialle: “Ik ben teleurgesteld, maar ik heb veel geleerd!”

Het debuut van Tom Vialle in de AMA Supercross was afgelopen weekend in Houston. Het was de eerste race in de USA van zijn carrière. Een succesvolle eerste keer voor de tweevoudig MX2-wereldkampioen, want hij maakte een sterke indruk en kon de veld aanvoeren gedurende twee ronden.

Een crash duwde hem terug naar de 7e plaats aan de finish. Een kleine teleurstelling voor de Red Bull KTM-rijder die zo zijn eerste Amerikaanse podium ziet wegglippen. Hij is wel gerustgesteld over zijn potentieel in een serie waarin hij net zijn eerste rondjes heeft gereden.

Ik was een beetje nerveus bij de eerste test,” zei Vialle. “Maar naarmate de dag vorderde voelde ik me meer en meer op mijn gemak. Bij de start van mijn heat was ik weer gestrest omdat het mijn eerste Supercross was in een stadion bij nacht. Ik had echter een goede start en kon als 3e eindigen. Ik was gelukkig.

Ik had ook een goede start in de finale“, vervolgde de Fransman, “Ik nam zelfs twee ronden lang de leiding. Met nog vijf ronden te gaan, lag ik op de derde plaats. Toen miste ik mijn achterrem aan het begin van een bocht en crashte. Ik ben teleurgesteld dat de kans op een podiumplaats me ontglipt is. Maar over het algemeen was het een goede dag, ik heb veel geleerd.

Het kampioenschap krijgt een vervolg dit weekend in Tampa, Florida.