X

VIDEO: Kawasaki onthult zijn fabrieksteams

Voor de allereerste keer hebben beide KRT raceondernemingen hun nieuwe seizoenskleuren en rijders samen onthuld in een gezamenlijke videoproductie. Het KRT MXGP-team – met rijders Romain Febvre en Mitch Evans – werd in januari gefilmd op een geheime locatie in Barcelona, samen met Jonathan Rea en Alex Lowes van het KRT WorldSBK-team.

Kawasaki is erg hongerig om een nieuwe wereldtitel te pakken in de motorcross. De laatste dateert al van 2006 toen Christophe Pourcel wereldkampioen MX2 werd.

Antti Pyrhönen, KRT MXGP Team Manager: “We kijken uit naar het seizoen 2023. Onze doelen liggen hoog. De rijders en het team werken heel hard en we zijn verenigd om deze doelen te bereiken. We hebben de meest competitieve motor in onze KX450-SR, zeer professioneel personeel en geweldige partners – dus laat het seizoen maar beginnen.”

Romain Febvre KRT MXGP: “Mijn grootste hoop is om niet geblesseerd te raken, dat is het belangrijkste voor mij. Ik moet voldoende intelligentie tonen om te pushen wanneer ik moet pushen en misschien terug te krabbelen wanneer dat nodig is. Dat is mijn grootste zorg. Ik voel dat ik de snelheid heb en momenteel ben ik ook fit genoeg. Het is spannend om weer te racen. Ik weet dat de eindresultaten er zullen zijn, dus laten we eerst kijken hoe het gaat in Argentinië en dan zal ik stap voor stap zien waar we staan en waar ik aan moet werken.”

Mitch Evans KRT MXGP: “Mijn hoop en ambities voor het seizoen 2023 zijn om gezond te blijven en alle rondes te halen. Ik wil een topdeelnemer worden en week in week uit vechten voor overwinningen en het jaar eindigen in de top drie van het kampioenschap. Ik wil bouwen aan een toekomstige titelkandidaat.”