X

Adrien Van Beveren wint Abu Dhabi Desert Challenge

Adrien Van Beveren is gisteren uitgeroepen tot winnaar van de Abu Dhabi Desert Challenge. Dit is de tweede overwinning voor de Fransman sinds hij voor Honda rijdt, want Adrien won vorig jaar ook de Rally de Andalucía.

De vijfde en laatste etappe van de rally verbond Qasr Al Sarab met Abu Dhabi met een speciale etappe van 206 km en een verbinding van 164 km. Van Beveren eindigde als vijfde. Het is de eerste keer dat hij deze wedstrijd wint, na zijn 2e plaats in 2021. Net als VBA behield Luciano Benavides vandaag aan de finish zijn 2e plaats. Toby Price pakte de 3e plaats op de streep na een constante aanval gedurende meer dan 200 km.

In de tussenstand van het algemeen kampioenschap, na ronde twee, is het Toby Price die de leiding neemt met 46 punten.  Van Beveren staat 2de met 42 punten, zijn favoriete nummer dat hij in de races draagt! Kevin Benavides, dankzij de 38 punten van zijn Dakar overwinning, blijft op het podium staan. Regerend wereldkampioen Sam Sunderland en Dakar-winnaar Kevin Benavides waren er niet bij door blessures.

Zijn broer Luciano Benavides, winnaar van twee etappes deze week, is 4de met 35 punten. In het constructeursklassement wint Honda de ronde dankzij de overwinning van VBA en de 4de plaats van “Nacho” Cornejo. Maar KTM behoudt de voorsprong in het algemeen klassement met 84 punten tegen 75 punten voor Honda. Husqvarna staat 3de met 69 punten.

Het kampioenschap heeft nu een pauze tot eind april. De derde wedstrijd van de kalender van dit jaar is een primeur: de Mexico Sonora rally (22-28 april). Laten we niet vergeten dat het hoofddoel van Adrien Van Beveren onveranderd blijft: de Dakar Rally.