De VMCF start dit weekend in Ninove

De VMCF start dit weekend in Ninove
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het nieuwe seizoen is reeds van start gegaan bij enkele andere federaties, nu zondag gaat ook VMCF van start met zijn eerste wedstrijd te Ninove. Daar we deze week de kaap van reeds 400 volledig in orde gezette vergunningen bereiken, beloofd dit nu reeds een succes te worden.

Dit weekend trekt ook de Vlaamse Motorcross Federatie VMCF haar seizoen op gang met de wedstrijd in Outer-Ninove. Op zaterdag 25 maart zijn er vrije trainingen voor iedereen, zelfs voor oldtimers en pitbikes. Zondag 26 maart staat dan het volledige VMCF-programma op het menu. Ook zijn de vrijetijdsrijders en recreanten welkom.

Zoals vele onder jullie weten is verjonging in het bestuur gekomen met Ivo Peeters als onze nieuwe voorzitter, Els Bamps die het secretariaat voor haar rekening neemt, Eric Rotté blijft de penningmeester en Alain Hoolants doet een stap terug en is ere-voorzitter geworden.

Ook is er in de winter een sportcommissie opgericht die onder leiding staat van Ingrid Coeckaerts. Zij krijgt de hulp hiervoor van Luc Defraine, Bruno Van Eyck, Andy Francis en Frank Desmet. Zij gaan het bestuur ter hulp staan op allerhande gebieden. Zitten de piloten in hun juiste reeks naar de hand van hun kunnen, moet een piloot een sanctie opgelegd worden? Toezicht houden dat er geen pitbikes en E-bikes langs het parcours en op de parking rijden, word de milieumat wel gebruikt?  Ook een geluidsmeter werd aangekocht en gaat moeten gecontroleerd worden.
Ook gaat er streng gekeken worden of iedereen de regels van de vlaggen wel naleeft.

LEES MEER  Team Belgie voor het WK Jeugd in Heerde

Daar we dit jaar wat problemen ondervinden met de post, onder andere zendingen die 2 weken onderweg zijn, zijn de licentiepasjes die in de 2de helft van vorige week zijn aangemaakt niet meer verstuurd, deze kunnen dan ook tijdens de inschrijvingen afgehaald worden.

Is uw vergunning nog niet in orde? Mail ze nog zo snel mogelijk door in PDF naar het secretariaat : vmcf.vzw@gmail.com en doe uw betaling nog vandaag, dit om in het weekend een lange wachtrij te vermijden. Een vergunning is pas volledig in orde wanneer we zowel de volledig ingevulde documenten als de betaling hebben ontvangen.

Tip: Kijk uw transponder tijdig na! Is hij voldoende opgeladen? Is uw abonnement opnieuw geactiveerd?

Foto’s: Tom Thibô, Carolien Kenis en archief

Uw reacties

Ook te lezen

 • Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Op 13-14 juli 2024 zal het FIM Junior World Championship worden verreden op het circuit van Heerde. Het Team Nederland heeft maarliefst 17 rijders geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijd …
 • VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  Deze aflevering speelt zich af in Agueda en bevat een diepgaande analyse met de Sloveense rijders Tim Gajser en Jan Pancar. Ze laten de verschillende benaderingen van motorcross zien, van …
 • Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Eind vorig jaar kwam Edgar Canet-Ardevol in aanraking met de rally sport. De Spanjaard kwam jaren voor het RFME Junior team uit in de motocross maar blessures gooide roet in …
 • Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Kaylee van Dam heeft afgelopen zondag volop geprofiteerd van de afwezigheid van Britt van der Werff. In Geldermalsen won Van Dam beide manches en pakte hiermee naast de dagoverwinning ook …