Heitink klopt Bervoets in Harfsen

Heitink klopt Bervoets in Harfsen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In Harfsen heeft Dani Heitink de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc weten te winnen. De 13-jarige crosser werd tweede en eerste te worden en daarmee werd hij de dagwinnaar. Jarne Bervoets (1-2) moest genoegen nemen met de tweede plaats gevolgd door Dex Kooiker (4-4).

In de trainingen is Bervoets het snelste maar de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Dean Gregoire. De Brabander neemt de leiding voor Dex van den Broek, Jekabs Hudolejes en Bervoets. De stuurt zich snel naar de eerste plaats en bij het uitkomen van de tweede ronden heeft hij al ruim vier seconden voorsprong. Even voor het uitkomen van de bossen is Gregoire in de fout gegaan en hij verliest wat plaatsen. Even later is de wedstrijd echter voorbij voor de Voss KTM Racing-rijder die op een “Seewer achtige” manier ten val komt. Ver achter de rug van de leider knokken Van den Broek, Kooiker en Heitink om de tweede plaats. Na ruim tien minuten wedstrijd weet Heitink deze plaats naar zich toe te trekken. De zoon van de transportondernemer wordt begeleider voor voormalig bondscoach Marcel Hartman en dat werpt zijn vruchten af. Heitink wordt tweede voor Van den Broek die even is teruggevallen naar de vierde plaats maar wanneer Kooiker onderuit gaan is het toch Van den Broek die derde wordt op de Paez Racing-KTM. Timo Heuver komt als vierde over de finish maar hij krijgt later straf voor het negeren van de gele vlag. Kooiker kende twee weken geleden nog een schouderprobleem maar vandaag ging het gelukkig veel beter, de WZ Racing-rijder wordt door de DQ van Heuver dus vierde voor Eimantas Cepulis.

De tweede start verloopt beter voor Bervoets die direct de leiding neemt voor Kooiker en Gregoire. Deze glijdt echter onderuit en moet als laatste aan de wedstrijd beginnen. Jekabs Hudolejes weet in de tweede ronden de tweede plaats over te nemen van Kooiker en Bervoets heeft duidelijk haast. Daar lijkt geen vuiltje aan de lucht maar halverwege de wedstrijd komt hij ten val. Heitink neemt de leiding over maar na twee ronden is Bervoets opnieuw de leider. Die vreugde is van korte duur want een tweede schuiver kost hem de overwinning! Heitink wint de manche en daarmee het dagklassement. Bervoets wordt tweede voor Gregoire die een geweldige inhaalrace laat zien. De 12-jarige Gregoire kan daarmee de schade van de eerste manche nog redelijk beperken. Kooiker komt ook nu als vierde over de finish nu voor Heuver.

Dat onze sport nog leeft werd duidelijk in Harfsen waar de HAMAC de grootste moeite had om alle mensen te kunnen laten parkeren. Naast het circuit stond het rijen dit en dat beloofd natuurlijk veel goeds voor de komende wedstrijden op eveneens goed bezochte circuits!

LEES MEER  De Waal klopt de Duitsers in Lichtenvoorde

De KNMV Dutch Masters of Motocross gaat op 23 maart verder. Dan is de serie te gast op het circuit van Markelo.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross 85cc, Harfsen, NL:
1e manche
1. Jarne Bervoets B KTM
2. Dani Heitink NL Husqvarna
3. Dex van den Broek NL KTM
4. Dex Kooiker NL KTM
5. Eimantas Cepulis Let KTM

2e manche
1. Dani Heitink NL Husqvarna
2. Jarne Bervoets B KTM
3. Dean Gregoire NL KTM
4. Dex Kooiker NL KTM
5. Timo Heuver NL KTM

Dagklassement 85cc:
1. Dani Heitink NL Husqvarna
2. Jarne Bervoets B KTM
3. Dex Kooiker NL KTM 4-4
4. Dex van den Broek NL KTM 3-6
5. Jekabs Hudolejes Let GasGas 7-11

Tussenstand 85cc:
1. Dani Heitink NL Husqvarna 47
2. Jarne Bervoets B KTM 47
3. Dex Kooiker NL KTM 36
4. Dex van den Broek NL KTM 35
5. Jekabs Hudolejes Let GasGas 24

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen