X

Husqvarna onthult een nieuwe toermachine: De Norden Expedition

Husqvarna Motorcycles onthult de Norden 901 Expedition – een nieuwe en zeer capabele toermachine die is ontworpen om eindeloos te kunnen verkennen. De Norden 901 Expedition is deskundig geassembleerd met hoogwaardige technische accessoires om het gebruiksgemak te verbeteren, en wordt geleverd met WP XPLOR-vering met lange veerweg om ervoor te zorgen dat alle rijders verder en langer kunnen verkennen.

De nieuwe motorfiets is afgewerkt met een opvallend nieuw kleurenschema om zijn uitstekende capaciteiten op en naast de weg te benadrukken. Om te garanderen dat de Norden 901 Expedition uitblinkt op het ruigste terrein, is de nieuwe offroad-specifieke WP XPLOR-vering met 240 mm veerweg zowel aan de voor- als achterzijde van de motorfiets gemonteerd. Deze hoogwaardige, volledig instelbare vering biedt rijders de mogelijkheid om de instellingen voor compressie, rebound en preload fijn af te stellen voor een persoonlijke set-up op basis van hun individuele voorkeuren.

De Norden 901 Expedition is standaard uitgerust met veel van de technische accessoires van Husqvarna Motorcycles. Voor de vroege ochtend start en vooral gunstig voor rijders die een kouder klimaat verkennen, zorgen de verstelbare verwarmde handgrepen en het bestuurderszadel voor onmiddellijke warmte. Bovendien wordt de vermoeidheid van de rijder aanzienlijk verminderd door de montage van een nieuw Touring windscherm. Door de wind om de motor heen te leiden, met name bij hogere snelheden, zijn rijders volledig beschermd en kunnen ze in alle comfort nieuwe werelden ontdekken.



Deze handige nieuwe reismotor is gebouwd om elk avontuur meteen vanuit de showroom te beginnen, dankzij de voorgemonteerde Side Bag Set. Deze nette bagageoplossing integreert perfect met de carrosserie en biedt tot 36 liter opbergruimte.

De Norden 901 Expedition wordt aangedreven door een paralleltwin van 889 cc met een vermogen van 105 pk en een koppel van 100 Nm en biedt een brede spreiding van soepel, controleerbaar vermogen, dat bijzonder efficiënt is op uitdagend terrein. De veelzijdige motor, gehuisvest in het stalen trellis frame, werkt samen met het chroom-molybdeen chassis om uitzonderlijke wendbaarheid, rijderfeedback en comfort te bieden gedurende de langste rijdagen.

De nieuwe middenstandaard, motorbeschermkap en connectiviteitsunit zijn standaard gemonteerd om elk avontuur nog mooier te maken. Met de Ride Husqvarna Motorcycles app geïnstalleerd op een smartphone, en met het apparaat gekoppeld aan de motorfiets Connectivity Unit via Bluetooth, kunnen rijders profiteren van downloadbare kaarten, Turn-by-Turn + navigatie, Call-In, Call-Out, en real-time verkeersinformatie bekijken. Muziekkeuze en volume kunnen ook veilig tijdens het rijden worden geregeld met de op het stuur gemonteerde knoppen.

Technische hoogtepunten:

WP XPLOR-vering biedt een langere veerweg (240 mm) en volledige instelbaarheid
Handvat- en zadelverwarming voor comfort bij koud weer
Touring windscherm voor minder vermoeidheid tijdens lange ritten
Zijtassenset biedt handige opbergmogelijkheden
Middenstandaard voor gemakkelijker onderhoud
Zware Skid Plate voor volledige bescherming van tank en motor
Connectiviteitseenheid biedt Turn-by-Turn+ navigatie, Call-In, Call-Out en muziekselectie vanaf de smartphone van de bestuurder.
Ride Husqvarna Motorcycles app beschikbaar in Apple App Store en Google Play
Chroom-molybdeen stalen trellis frame met de motor als gespannen onderdeel
889 cc paralleltwin-motor met 105 pk piekvermogen en 100 Nm koppel
Vier selecteerbare rijmodi (Street, Rain, Offroad, Explorer)
Geavanceerde, uitschakelbare ABS in bochten met Offroad-modus
Easy Shift-functie
Bochtgevoelige tractiecontrole maakt negen niveaus van instelbare achterwielslip mogelijk (in Explorer-modus)
Power Assist Slipper Clutch (PASC)
Tubeless spaakwielen in offroad-afmetingen en Pirelli Scorpion Rally STR-banden voor maximale prestaties op straat en offroad
Brandstoftank met een grote capaciteit van 19 liter voor een grotere actieradius tot 400 km

Om volledig voorbereid te zijn op alle omstandigheden, omvat de Functional Apparel Collection rijkleding die is geproduceerd voor de Norden-rijder en die de hoogste niveaus van bescherming, functionaliteit en comfort biedt. Daarnaast kan de Norden 901 Expedition verder worden aangepast met de uitgebreide reeks technische accessoires die zijn ontworpen om bescherming, prestaties en visuele accenten toe te voegen.

Husqvarna Motorcycles’ 2023 Norden 901 Expedition zal vanaf maart 2023 verkrijgbaar zijn bij erkende Husqvarna Motorcycles dealers. De beschikbaarheid kan per land verschillen. Raadpleeg uw nationale Husqvarna Motorcycles vestiging of importeur voor alle details over prijzen en beschikbaarheid.

Meer informatie over de Norden 901 Expedition is ook hier beschikbaar.