X

Jayson van Drunen vele maten te sterk in Zijtaart

Afgelopen zaterdag stond in Zijtaart de eerste wedstrijd voor de MX2 jeugd rijders van Motorsport Organisatie Nederland op het programma. Het was gastrijder Jayson van Drunen die vele maten te groot was voor de rest van het veld. Met een voorsprong van 1:05 min. en 1.48 min. won hij beide manches. Alex van Weerdenberg was “best of the rest” met tweemaal een tweede plaats en eindigde hiermee dan ook op de tweede plaats in het dagklassement. Hiermee begon hij goed aan de strijd om de titel in deze klasse en pakte hij de volle 120 punten. Op de derde plaats eindigde de Belg Troy Dendooven met een vierde en derde plaats in de manches. Na een derde plaats in de eerste manche viel Amani Saraç met de vijfde plaats in de tweede manche buiten het erepodium op een vierde plaats. De vijfde plaats was met de Duitser Philipp Garcke opnieuw voor een gastrijder.

Eerste manche
Het was van Weerdenburg die de holeshot voor zijn rekening nam. Hij werd in de eerste ronde gepasseerd door van Drunen. Daarachter volgden Dendooven, Saraç en Stein Kanters. De strijd om de eerste twee plaatsen was snel gestreden. Van Drunen reed snel weg van de rest van het veld en greep dan ook de manchezege. Van Weerdenburg had op zijn beurt weer snel een voorsprong acht seconden op Dendooven en zijn tweede plaats kwam niet meer in gevaar. Dendooven lag lang op de derde plaats, maar het was Saraç die het tempo in de eindfase van de manche langer vast wist te houden. Twee ronden voor de finishvlag ging hij voorbij aan Dendooven om als derde te eindigen. Voor Dendooven restte niets anders als de vierde plaats. Ruim daarachter kwam Kanters in de derde ronde ten val en was het onder andere Garcke die hiervan profiteerde en de vijfde plaats overnam. Hierna reed hij snel weg van Bob Freriks om de finishvlag als vijfde te zien.

Tweede manche
Het was opnieuw van Weerdenburg die de holeshot pakte voor van Drunen, Saraç, Kanters en Boyd Eilers. Nog sneller als in de eerste manche was de strijd om de ereplaatsen in de tweede manche gestreden. Van Drunen reed nu nog sneller weg van de rest en kwam enigzins teleurgesteld met 1.48 min. voorsprong over de finish. Hij slaagde er op een tiental seconden niet in om van Weerdenburg op één ronde te zetten, die als enigste in dezelfde ronde wist te blijven en dan ook de tweede plats eindigde. Dendooven werkte zich snel naar voren om na de eerste ronde als vierde door te komen. In de daaropvolgende ronde ging hij ook voorbij aan Kanters en reed hij op zijn beurt weer snel weg van de rest om als derde te eindigen. Voor Kanters was dit het begin van een terugval en hij zag al snel ook Saraç, Garcke aan zich voorbij gaan. Saraç lag vrijwel de gehele manche op de vierde plaats echter in de laatste ronde greep Garcke zijn kans en ging aan hem voorbij en sloot hij de manche af op de vierde plaats voor Saraç.

Eerste manche:
1. van Drunen 19:18.186, 2. van Weerdenburg +1:05.514, 3. Saraç +1:13.182, 4. Dendooven (Bel) +1:27.434, 5. Garcke (Dui) +1:58.209, 6. Freriks +1 lap, 7. Kanters +1 lap, 8. Puts +1 lap, 9. Dral +1 lap, 10. Lamain +1 lap.

Tweede manche:
1. van Drunen 18:59.394, 2. van Weerdenburg +1:48.377, 3. Dendooven (Bel) +1 lap, 4. Garcke (Dui) +1 lap, 5. Saraç +1 lap, 6. Freriks +1 lap, 7. Puts +1 lap, 8. Lamain +1 lap, 9. Eilers + 1 lap, 10. Dral + 1 lap.