X

Kay de Wolf begint DMoMX met zege

Met een tweede en eerste plaats heeft Kay de Wolf de eerste wedstrijd van het KNMV Dutch Masters of Motocoss 250cc gewonnen. De 18-jarige crosser won op het circuit van Harfsen voor Rick Elzinga (1-2) en Roan van de Moosdijk.

De eerste manche neemt Elzinga de beste start voor voormalig teamgenoot Andrea Bonacorsi, Van de Moosdijk, Jens Walvoort en Maxime Grau. In de eerste ronde stuurt Van de Moosdijk zijn Husqvarna naar de leidende positie gevolgd door SB KTM-rijder Walvoort en Kay Karssemakers. De crosser uit Boxtel krijgt echter een beuk waardoor hij in de tweede ronde ten val komt. De Wolf is als negende uit de eerste ronde gekomen maar even later heeft hij de derde plaats in handen achter Van de Moosdijk en Elzinga. De eerste helft van de wedstrijd heeft de Eindhovenaar de leiding stevig in handen maar een foutje net na de aangeef ruimte doet hem de leiding verliezen. Elzinga neemt de leiding over en De Wolf volgt de regerend kampioen op gepaste afstand. Door een tweede fout verliest Van de Moosdijk de aansluiting en hij wordt derde. In de laatste ronde lijkt De Wolf nog een aantal te willen inzetten op de leiding maar dat lukt niet. Elzinga wint voor De Wolf en Van de Moosdijk. Bonacorsi rijdt een eenzame wedstrijd, de Italiaan wordt vierde voor Hutten Metaal Yamaha-rijder Karlis Reisulis.

De tweede manche neemt De Wolf de beste start en de Red Bull gesteunde crosser wordt gevolgd door Elzinga en Van de Moosdijk, Bonacorsi en Karssemakers. In de top vier verandert er vervolgens niets meer al komt Bonacorsi later in de wedstrijd nog dichterbij aan Van de Moosdijk. Deze heeft door een kleine schuiver de aansluiting met het leidende duo verloren. De Wolf wint de tweede manche voor Elzinga en Van de Moosdijk. Bonacorsi weet opnieuw als vierde binnen te komen voor Ivano van Erp. De regerende 125cc Junior wereldkampioen kende een probleem in de eerste manche. De Ossenaar kwam in de start ten val en hij moest een inhaalrace rijden. De tweede manche verliep veel beter voor Van Erp in na vier ronden de vijfde plaats kon overnemen van Karssemakers.

Dat onze sport nog leeft werd duidelijk in Harfsen waar de HAMAC de grootste moeite had om alle mensen te kunnen laten parkeren. Naast het circuit stond het rijen dit en dat beloofd natuurlijk veel goeds voor de komende wedstrijden op eveneens goed bezochte circuits!

De KNMV Dutch Masters of Motocross gaat op 23 maart verder. Dan is de serie te gast op het circuit van Markelo.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross 250cc, Harfsen, NL:
1e manche
1. Rick Elzinga NL Yamaha
2. Kay de Wolf NL Husqvarna
3. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna
4. Andrea Bonacorsi I Yamaha
5. Karlis Reisulis Let Yamaha

2e manche
1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Rick Elzinga NL Yamaha
3. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna
4. Andrea Bonacorsi I Yamaha
5. Ivano van Erp NL Yamaha

Dagklassement 250cc:
1. Kay de Wolf NL Husqvarna 2-1
2. Rick Elzinga NL Yamaha 1-2
3. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna 3-3
4. Andrea Bonacorsi I Yamaha 4-4
5. Karlis Reisulis Let Yamaha 5-6

Tussenstand 250cc:
1. Kay de Wolf NL Husqvarna 47
2. Rick Elzinga NL Yamaha 47
3. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna 40
4. Andrea Bonacorsi I Yamaha 36
5. Karlis Reisulis Let Yamaha 31

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie