MX Buddy App: Technologie om je rondetijden te analyseren

MX Buddy App: Technologie om je rondetijden te analyseren
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In dit digitale tijdperk zijn de mogelijkheden om je rondjes op de crossmotor te analyseren uitgebreider dan ooit. In de komende weken bespreken we enkele mogelijkheden te beginnen met de MX Buddy App.

Wat is het?

MX Buddy App is een ….. euh …. app op de smartphone (momenteel alleen de iPhone van Apple) die verbinding maakt met een bluetooth apparaat dat uitgerust met een interne GPS. Je rondjes analyseren kan je uiteraard in de app maar, en dat is wel een flinke meerwaarde, ook in realtime op je motor. De app is gemaakt door Christian Pietsch, een software ontwikkelaar met een motorcrossverleden.

De toestellen waarmee je verbinding kan maken zijn, buiten je smartphone zelf, de Apple Watch, een Garmin sporthorloge, een Polar sporthorloge en nog een aantal andere smartwatches die een GPS-ontvanger hebben. Ook kan er verbinding gemaakt worden met toestellen specifiek bedoeld voor lap timing zoals de Racebox Mini en de XGPS160.

Wat kan het?

Het kan al uw rondetijden weergeven in de app maar ook op je smartwatch die je op het stuur hebt bevestigd. Ook de tijden van secties kunnen worden weergegeven. Het is zelfs mogelijk om de rondetijden met een gesproken boodschap in je draadloze oortjes te laten weerklinken. Draag je je smartwatch aan de pols dan registreer je zelfs je hartslag. Je kan je trainingen zelfs opnemen met de conditie app van je iPhone.

Je kan in de app de afstellingen van de motor noteren per circuit of trainingslocatie om zo al uw data op één plek te bewaren. Zelfs integratie van uw resultaten op Mylaps is mogelijk. Ook uw onderhoudsschema kan worden opgeslagen in de app.

LEES MEER  De deelnemerslijst van de MXGP in Italië

Het voordeel van MX Buddy?

Met andere systemen moet je telkens naar de pits om je resultaten en rondetijden te kunnen bekijken. Met de MX Buddy App krijg je alles te zien of te horen in real time. Het aantal rondjes wordt bijgehouden net als de totale rijtijd, de rondetijden, sector tijden, vergelijking met een vorig rondje en hartslagmonitoring. We hebben het zelf nog niet geprobeerd maar de AirPods, de draadloze oortjes van Apple, zouden niet storend zijn onder een helm.

Zijn er ook nadelen?

Die zijn er niet echt alhoewel de website van MX Buddy App erkent dat alles valt of staat met de kwaliteit van de GPS-ontvangst. Daar zijn smartwatches lichtjes in het nadeel ten opzichte van GPS-ontvangers zoals de Racebox Mini. In principe kan je ook je smartphone op je motor plaatsen maar daar moet je dan een deugdelijke oplossing voor uitkienen.

Wat kost het?

Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere systemen. Je betaalt éénmalig het downloaden van de MX Buddy App op je iPhone. Als je in het bezit bent van een smartwatch (met GPS) hoef je verder geen kosten te maken om het systeem te kunnen gebruiken. Je schaft de app aan voor 9,99 euro in de App Store van Apple.

Meer info op de website van MX Buddy App.

Foto’s: MX Buddy App

Uw reacties

Ook te lezen

 • Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Op 13-14 juli 2024 zal het FIM Junior World Championship worden verreden op het circuit van Heerde. Het Team Nederland heeft maarliefst 17 rijders geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijd …
 • VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  Deze aflevering speelt zich af in Agueda en bevat een diepgaande analyse met de Sloveense rijders Tim Gajser en Jan Pancar. Ze laten de verschillende benaderingen van motorcross zien, van …
 • Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Eind vorig jaar kwam Edgar Canet-Ardevol in aanraking met de rally sport. De Spanjaard kwam jaren voor het RFME Junior team uit in de motocross maar blessures gooide roet in …
 • Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Kaylee van Dam heeft afgelopen zondag volop geprofiteerd van de afwezigheid van Britt van der Werff. In Geldermalsen won Van Dam beide manches en pakte hiermee naast de dagoverwinning ook …